Lasnamäe Saun tähistab oma 9. sünnipäeva

0

26. veebruarist kuni 2. märtsini tähistab Lasnamäe Saun oma 9. sünnipäeva. Sündmust tähistatakse nädala jooksul erinevate tegevustega.

„Kuum saun koos laval käimise, leiliviskamise ja vihtlemisega on olnud eestlastele ainuomane juba esivanemate ajast. Saun vähendab stressi, tervendab vaimu, lõdvestab lihaseid, vähendab luu- ja liigesevalu ning aktiveerib ainevahetust. Leili visates ja higistades vabaneb keha mürkidest, puhastub nahk, langeb kaal ja ka magus uni on garanteeritud,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Linnaosavanem paneb südamele, et sünnipäevaprogrammi mitmetele tegevustele tuleb eelnevalt registreerida.

Nagu sünnipäevanädalal kombeks, veereb pidupäeval loosiratas. Kõik piletid, mis on ostetud ajavahemikul 26. veebruar kuni 29. veebruar, osalevad 29. veebruaril  kell 13 toimuval loosimisel.  Lisaks korraldatakse neljapäeval erilisi leili rituaale – „Leili vägi“. Selleks, et saada osa leili rituaalist tuleb eelregistreerida meiliaadressil: info@lasnamaesaun.ee.

Rituaalide ajakava:

29.02 kell 13:00 Elamusterohke leilirituaal (naised)

29.02 kell 14:30 Elamusterohke leilirituaal (mehed)

29.02 kell 16:00 Elamusterohke leilirituaal (naised)

29.02 kell 17:30 Elamusterohke leilirituaal (mehed)

Rituaalis osaleja saab saunapileti ning saunaviha osta soodustusega. Registreeritud pensionärile läheb saunapilet koos vihaga maksma 5 eurot, registreeritud töötavale külalisele tavapilet koos vihaga 7 eurot. Külastajale, kellel pole plaanis rituaalis osaleda, on saunapilet tavahinnaga.

Lasnamäe Sauna sünnipäeva puhul saab reedel, 1. märtsil saunarõõme nautida tavapärasest soodsamalt. Pensionär ja alla 19-aastane laps – nelja euroga (tavahind 6.60) ja tavapileti kasutaja saab pileti lunastada hinnaga 6.60 (tavahind 8.60). Pilet tagab  üldsauna kasutamise 2,5 tundi.

1. märtsil, algusega kell 10.30, esmakordselt avaneb võimalus osaleda saunajoogas. Jooga saunas on 30 minutit aega iseendale. Suurem osa tunnist toimub küll istudes, kuid läbi liigutatakse kogu keha, lähtudes liigestest ja suurematest lihasgruppidest. Pakume lihastele nii mõõdukat koormust kui ka venitusi. Tempo on sealjuures rahulik ning kulgev. Treeningu lõpuks on kuum pugenud mõnusalt naha alla ning kehale ja meelele on tehtud pikk soe pai. Kaasa võtta rätik higi pühkimiseks, selga tavalised treeningriided . Pudel vett on sauna poolt. Selleks, et saada osa saunajoogast tuleb eelregistreerida. Registreerida on võimalik meiliaadressil: info@lasnamaesaun.ee.

Samuti on külalistel võimalik osa võtta seebivalmistamise töötoast. Seepi saab proovida oma kätega meisterdada laupäeval,  2. märtsil alates kell 11.00. Kaasa tuleks võtta oma seebivorm, ülejäänud vajalikud materjalid on tagatud sauna poolt. Töötoas osalemise tagab eelregistreerimine. Registreerida on võimalik meiliaadressil: info@lasnamaesaun.ee. Eriti oodatud on lapsed, kellel on koolivaheaeg ning töötoas meisterdatud seep on toredaks kingituseks.

Lasnamäe Saun asub aadressil Pae 19/2 ning on avatud  E-T 11.00-20.00, K suletud, N 11.00-20.00 ja R-P 12.00-21.00. Piletite müük lõpeb 1 tund enne sauna sulgemist. Keriste kütmine lõpetatakse 1,5 tundi enne sulgemist. Täpsem info sauna töökorralduse ning hindade kohta lingil: http://lasnamaesaun.ee/.  

Lasnamäe Saun on Lasnamäe Linnaosa Valitsuse halduses olev linnasaun, kus on  eraldi tunnidušš, meeste- ja naistesaun. Nii meeste-, kui naistesauna ruumides on kaks sauna: suur ja mõnus leilisaun korraliku kivikerisega ning hingamisteid tervendav aurusaun. Pärast korralikku leili on võimalus minna mugavate istepinkidega varustatud suletud väliterrassile, kuhu pääseb otse pesemisruumist – tõeliselt õige koht, kus lasta kehal lõõgastuda ja hingata värsket õhku. Karastatud inimestele on aga pakkuda ekstreemdušši. Samuti on võimalik nautida massaažiteenust, mida osutab vastavat kvalifikatsiooni omav massöör. 

Selleks, et tagada osalejate turvalisus, palume kohale tulla tervena. Haigussümptomite korral palume jääda koju. 

Kommentaarid: