Lasnamäe Linnaosa Valitsuses saab taas tasuta õigusnõustamist

0

Alates esmaspäevast, 12. veebruarist saab Lasnamäe Linnaosa Valitsuses (Pallasti tn 54) taas tasuta õigusnõustamist. Nõustamised toimuvad nii eesti kui ka vene keeles.

“Mul on väga hea meel, et saame meie elanikele pakkuda tasuta kvaliteetset õigusnõustamist ja selle juures olla veel ka heaks praktikabaasiks Eesti ülikoolides õppivatel õigusteaduskonna üliõpilastel. Eelmisel aastal suutsime pakkuda teenust paljudele Lasnamäe elanikele ja tagasiside oli väga positiivne. Aastal 2022 tehtud restruktureerimine oli õige samm ning on ennast tõestanud,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Ta lisas, et tulevaste juristide poole saab pöörduda väga erinevatel teemadel, nagu näiteks notaritoiminguid, pärimisõigus, perekonnaõigus, laste elatisraha, korteriühistute problemaatika, täitemenetlus, pankrotimenetlus, tarbijakaitse. Praktikantide tegevust kontrollivad kvalifitseeritud juristid, mis tagab ka teenuse kõrget kvaliteeti. 

Lasnamäe Linnaosa Valitsuses toimus 2022. aasta juunikuus restruktureerimine, mille tulemusel kaotati üks juristi koht. Restruktureerimise tulemusena teenindab alates 2022. aasta juunist, Lasnamäe Linnaosa Valitsust, Tallinna linna õigusteenistuse meeskond. Kuna elanike nõustamine ei kuulu õigusteenistuse poolt pakutavate teenuste hulka, siis otsiti uus õigusalase nõu andja. Alates 2022. aasta septembrist alustas linnaosavalitsus pilootprojekti, mille raames elanikud said tasuta õigusnõustamist Eesti ülikoolides õppivate õigusteaduskonna üliõpilaste poolt. Projekt osutus produktiivseks.

Alates 12. veebruarist 2024 õigusnõustamine toimub esmaspäeviti kell 14.00-18.00 Lasnamäe Linnaosa Valitsuse hoones (Pallasti tn 54). Õigusnõustamiseks tuleb eelnevalt registreerida helistades telefoninumbrile: 5087004 või kirjutades e-postiaadressile: noustamised@krisanne.ee.

Lasnamäe Linnaosa Valitsus ja MTÜ Krisanne Juristide Õigusabi allkirjastasid 2024. aasta veebruaris koostöölepingud, mille alusel osutatakse Lasnamäe Linnaosa Valitsuse hoones (Pallasti 54) tasuta õigusnõustamist, igal esmaspäeval perioodidel 12.02. – 13.05.2024 ja 16.09. – 16.12.2024.

Kommentaarid: