Kingitus lapsele – kuidas valida, mis loob liikumisharjumusi?

0

Milline on hea kingitus lapsele, et temas tekitada huvi liikumise vastu? Olenemata sellest, kas saabumas on jõulud, sünnipäev või sinu laps on lõpetamas lasteaeda või kooli, meie juhendist leiad soovitused, kuidas leida parim kingitus lapsele, mis pakub nii liikumisrõõmu kui ka lõbu. Tutvu nõuannetega ja leia kingitus Kaup24 ja Hansaposti laiaulatuslikust valikust!

Kuidas leida parim kingitus lapsele?

Kingituse valimisel tuleb arvestada nii lapse huvide, vanuse kui ka soovidega. Mida täpselt aga kingituse valimisel arvesse võtta?

 

  • Arvesta lapse vanusega, sest kingitus peab olema eakohane. Hea kingitus 1-aastasele lapsele võib olla pehme mänguasi või tegelusraamat, aga juba 3-aastasele lapsele võiks valida kas tasakaalu jalgratta või mängumaja vahel, milles mängida, raamatuid lugeda ja mõtiskleda.
  • Millised on lapse huvid? Näiteks võivad olla heaks kingituseks rulluisud, jalgpall või muud sporditarbed, kui sinu lapsele meeldivad aktiivsed tegevused. Mõtle, milline kingitus on sinu lapsele kasulik tulenevalt tema lemmikspordialast või senistest liikumisharjumustest.
  • Kolmas variant on valida praktiline kingitus lapsele ehk midagi, mida ta ise soovib saada, et paremini tegeleda oma lemmik spordialaga. Uuri lapselt endalt, mida ta soovid sünnipäevaks või jõuludeks saada ning üllatada teda just sellega, mida ootab.

Sportlikud kingitused lapsele

Selleks, et kingituse leidmine läheks kiirelt ja sujuvalt, jagame kingiideid, millest inspiratsiooni ammutada.

  1. Uued rulluisud ja kaitsevarustus. Rulluisutamine on tõeliselt vahva tegevus, mis pakub lõbu, adrenaliini kui ka paneb lapsed liikuma. Rulluisutamisega saab alustada juba varakult, sest rulluiskude valik on suur, pakkudes sobivad mudeleid igas vanusest väikestele tüdrukutele ja poistele. Samuti ka teismelistele ning täiskasvanutele. Ära vaid unusta lisavarustust, mis kaitseb sinu last rulluisutamisel. Selleks osta kindlasti ka kiiver, põlve- ja küünarnukkide kaitsmed.
  2. Mängumaja õue – ideaalne viis, kuidas väiksemad lastes ärata seiklushimu ja arendada liikumisharjumusi. Mis on lõbusam kui mängumaja, millesse saab sisse ronida, liumäelt alla lasta ning põnevaid detektiivi- ja peitusemängu mängida?! 
  3. Jalgratas. Ratast saab kasutada nii igapäevaseks liikumiseks kodust kooli ja tagasi kui ka sportimiseks. Sõltuvalt sellest, mille jaoks oma lapsele jalgratast valid, tuleks valida sobiv jalgratta tüüp, sest linnas sõitmiseks ja sportimiseks mõeldud jalgrattad on erinevat iseloomu ja omadustega. Nagu ka rulluiskudega, ei tohiks ka siinkohal unustada ohutust ja kaitsevarustust, sest kingitus lapsele peab olema ka ohutu.
  4. Teised aktiivsed õuemänguasjad ja -vahendid nagu kiigud, batuudid ja pallimängudeks mõeldud spordivahendid (jalgpall, sulgpalli reketid, korvpall jpm). Arvesta sellega, mis talle meeldib teha, sest kingitus lapsele peab siiski lähtuma tema soovidest ja vajadustest. 

 

Liikumisharjumusi on võimalik kujundada ja kui sina soovid enda lastes tekitada suuremat huvi spordialade või aktiivse eluviisi vastu, siis tutvusta talle erinevaid võimalusi kinkides lapsele midagi, mis temas liikumisrõõmu ärgitab.

Kommentaarid: