Reedel alustatakse lumekoristustöödega Lasnamäe hoovides

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsuse tellimusel alustatakse reedel lumekoristusega kortermajade esistes parklates ja kvartalisisestel teedel. Tulemusliku töö tagamiseks palutakse elanikel jälgida ajutist liikluskorraldust ning sinna kuhu on paigaldatud märgid, sõidukeid ajutiselt mitte parkida. 

„Viimane nädal oli lumerohke. Keskendusime eelkõige kõnni- ja sõiduteede puhastamisele ning nüüd on kätte jõudnud aeg võtta hoovid töösse, tagamaks meie kogukonnale turvalisus ja mugavus talvistes oludes,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Esimesed lumekoristustööd toimuvad järgmistel aadressidel:

  • 19. jaanuaril 09.00-18.00 – Kärberi 28, Ümera 8, Vikerlase 13, Liikuri 46 ja 48;
  • 22. jaanuaril 09.00-18.00 – Pae 84 kuni Paekaare 48.

Infot vahendatakse korteriühistutele vähemalt kaks päeva enne koristustööde teostamist. Lisaks avaldatakse teavet linnaosavalitsuse koduleheküljel ja sotsiaalmeedias, mis on kõigile huvilistele kättesaadav.

Lumekoristuse kohustus kehtib ka kinnistute eraomanikele. Lasnamäel kuulub terve hulk kvartalisiseseid parklaid ja nende juurdepääsuteid eraomandisse (üldjuhul korteriühistutele). Lisaks on hulk parklaid antud korteriühistutele lepingu alusel iseseisvaks kasutamiseks. Sellistel parklatel korraldab lumekoristust rendilepingu allkirjastanud korteriühistu.

Lisaks tuletab linnaosavalitsus meelde, et avalikult kasutataval linnamaal paiknevate objektide korrashoiu ja hoolduse eest vastutab nende omanik, kes peab tagama nende ümbruse heakorra kuue meetri raadiuses. Autoomanikud on kohustatud tegema heakorratöid sõiduki ümbruses ühe meetri raadiuses.

Kui tegemist ei ole eramaaga, on võimalik teada anda halvasti koristatud teedest dispetšerile. Dispetšeri telefoninumber: 600 79 78 on ööpäevaringselt aktiivne ning tasuta helistajatele. Hoovide lumekoristustöid puudutavate küsimuste korral on võimalik pöörduda saates e-kiri meiliaadressile: aive.smirnov@tallinnlv.ee või helistades telefoninumbrile: 645 7782.

 

Kommentaarid: