Medicumi uuenenud radioloogiaosakonnas saab teha pika selja ja pika jala röntgenülesvõtet

0

Medicum võttis esimese Eesti eratervishoiuasutusena kasutusele röntgenseadme, mis võimaldab teha ühe röntgenülesvõtte korraga mitmest piirkonnast, näiteks kogu seljast või kogu alajäsemest. Meditsiinis tuntakse seda pika selja ja pika jala ülesvõttena. Uus seade aitab lühendada ravijärjekordi.

Pika jala ja pika selja ülesvõtete tegemiseks võttis Medicum kasutusele tipptasemel röntgenseadme Siemens YSIO Max. Seadet on võimalik kasutada ka üldröntgeni-, trauma-, kiirabi- ja ka eriuuringuteks, nt ortorežiimis.

„Soovime koostööpartneritele ja patsientidele pakkuda veelgi kõrgema tasemega tervishoiuteenust ja selleks on Medicum ennast uuendamas. Meie uue röntgenseadme osas väärib kindlasti erilist tähelepanu see, et saame nüüd teostada nn „pika jala“ ja kogu lülisamba röntgenuuringuid, mille tegemise võimalusi on Eestis seni nappinud. Seade on varustatud ka järeltöötluse funktsioonidega, mis on abiks eeskätt lülisambakirurgidele ja ortopeedidele,“ selgitas Medicumi radioloogia osakonna juhataja dr Pirja Sarap.

„Järjepidevalt uuenev radioloogiaosakond Medicumis pakub professionaalset, kõrgekvaliteedilist ja konkurentsivõimelist teenust kõigile, juba olemasolevatele kui ka uutele koostööpartneritele ja patsientidele. Kutsun kõiki meditsiiniasutusi alates perearstikeskustest kuni haiglateni koostööle, et meie abiga anda patsiendile valikuvõimalus ning saada kvaliteetne, paindlikult ajastatav ja inimliku järjekorraga radioloogiline uuring, mis võimaldab alustada ravitööga aegsasti. Mõnedel juhtudel isegi sekkuda raviprotsessi viivitamatult nagu on näidanud minu senine kogemus,“ ütles dr Sarap.

Uue röntgenseadme lisandumine on dr Sarapi sõnul üks osa Medicumi uuenemisest. Varasemalt on radioloogiaosakonna seadmepark saanud täiendust tipptasemel 1,5 T magnetresonantstomograafi (MRT) ja kompuutertomograafiga (KT). Lisaks teostatakse ultrahelikabinettides Lasnamäe Medicumis ja Peetri perearstikeskuses kõiki uuringuid kõhust liigesteni. „Ainsa eratervishoiuasutusena on meil võimalus pakkuda imikute aju ultraheliuuringuid rääkimata teistest väikelaste ultraheliuuringutest. Samuti on meie juures võimalik teostada kõiki teisi ultraheliuuringuid nii saatekirja alusel kui ka tasulisel vastuvõtul,“ lisas dr Sarap.

„Uuenemiseks ainuüksi uutest seadmetest ei piisa – nii on meie meeskonnaga liitunud pikaaegse kogemusega tippradioloogid ja radioloogiatehnikud, et pakkuda kvaliteetset ja tõenduspõhist tervishoiuteenust. Meie radioloogiaosakond on tervishoiule tavapäratult avatud hommikul kella kaheksast õhtul kella kaheksani, et pakkuda võimalikult paindlikku uuringute teostamise võimalust,“ kirjeldas dr Sarap.

Medicum on Eesti suurim haiglavälist üld- ja eriarstiabi pakkuv tervishoiuettevõte. Medicumi alla on koondunud AS Medicum Tervishoiuteenused, Medicum Perearstikeskus AS, OÜ Medicum Dental ja OÜ Koduõde, kus kokku töötab u 500 inimest. Medicumil on tervisekeskused Tallinnas Lasnamäel ja Kesklinnas ning perearstikeskused Tallinnas, Haibas, Padisel, Harju-Ristil, Riisiperes, Turbas, Kohilas, Ristil ja Peetris.

Kommentaarid: