Lasnamäe Linnaosa Valitsus otsib kahele parklale operaatoreid

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsus kuulutas välja kaks kontsessioonilepingu hanget leidmaks Lasnamäel asuvatele parklatele uued operaatorid.

„Need parklad on pikemat aega olnud  meie jaoks suureks probleemiks ning toimus ka kohtuprotsess. Kuni ajani, kui operaatorid on parklatele leitud,saavad elanikud nendel aladel tasuta parkida, kuid tuleb arvestada, et operaatori tulekuni on parklad valveta,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Ta lisas, et  linnaosas on parkimise küsimused probleemiks, kuid see ei tähenda, et linnaosavalitsus hakkab sallima operaatorite poolt elanikke häirivaid tegevusi ja ebaseaduslikku käitumist.

Kokku kuulutab Lasnamäe Linnaosa Valitsus hetkel välja kaks kontsessioonilepingu hanget leidmaks uued operaatorid aadressidel Punane 17 ja Tondiraba 13 asuvatele parklatele. Operaatorid loodetakse leida kuu aja pärast. Peale operaatorite leidmist tehakse nimetatud asupaikadesarendustöid – rajatakse valgustus, rattaparkla ja aed.

Punane 17 parkla hange: https://riigihanked.riik.ee/rhr-web/#/procurement/4971320/general-info

Pakkumuste esitamine: 20.10.2022 11:00

Tondiraba 13 parkla hange: https://riigihanked.riik.ee/rhr-web/#/procurement/5011120/general-info

Pakkumuste esitamine: 28.10.2022 11:00

Parklate osas on Lasnamäe Linnaosa Valitsus mõni aeg tagasi pöördunud endise operaatori vastu kohtusse, sest viimane ei täitnud juba pikka aega lepingust tulenevaid kohustusi. Kohus otsustas, et operaator peab parklad linnaosale tagastama, kuid siiski kohtu poolt määratud ajaks seda ei juhtunud. Linnaosa valitsus oli sunnitud puuküürniku likvideerimiseks võtma ette jõulisi samme mistõttu nüüd saab probleemi lahendamisega edasi liikuda.

Lisaks nendele parklatele kuulutab Lasnamäe Linnaosa Valitsus lähiajal välja veel kaks kontsessioonilepingu hanget Ümera tänaval ja Läänemere tänavatel asuvatelele parklatele.

Kommentaarid: