Lasnamäe Linnaosa Valitsuses jagatakse alates 29. septembrist tasuta õigusabi

0

Alates 29. septembrist toimub  Lasnamäe Linnaosa Valitsuses (Pallasti 54) õigusnõustamine Tallinna elanikele. Juristide Liidu poolt määratud Eesti ülikoolides õppivate õigusteaduskonna üliõpilaste poolt viiakse läbi õigusnõustamine nii eesti kui ka vene keeles.

Õigusnõustamist korraldatakse neljapäeviti ajavahemikul kella 13.00–17.00, eelnevalt registreerida ei ole vaja. See teenus on Tallinna elanike jaoks tasuta.

Juriidilise abi andmine kestab esialgu perioodil 26.09.–16.12.2022. Hiljem tulenevalt tulemustest otsustatakse kas jätkatakse teenusega samal kujul ka järgmisel aastal.

Lasnamäe Linnaosa Valitsuses toimus juunis restruktureerimine, mille tulemusel kaotati üks juristi koht. Seoses sellega ei toimunud ajutiselt suve jooksul ka elanike õigusnõustamist. Restruktureerimise tulemusena teenindab alates juunist Lasnamäe Linnaosa Valitsust Tallinna linna õigusteenistuse meeskond. Kuna elanike nõustamine ei kuulu õigusteenistuse poolt pakutavate teenuste hulka, siis otsiti uut õigusalase nõu andjat.   

„Püüame Lasnamäe Linnaosa Valitsuses tõsta nii sise -kui ka välisteenuste kvaliteeti. Restruktureerimine oli õige samm. Õigusteenuse kiirus ja kvaliteet on tõusnud tänu sellele, et meile on abiks ühe inimese asemel terve õigusteenistuse meeskond,“  ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.  „Usun, et koostöös Juristide Liiduga suudame elanikele pakkuda paremat teenust, kuna õigusteenust jagavad üliõpilastest praktikandid saavad keerukamate juriidiliste probleemide korral konsulteerida oma ülikoolide õiguse õppejõududega,“ lisas Lasnamäe linnaosa vanem.

“Eesti Juristide Liidu ja Tartu ning Tallinna Ülikoolide õigusteaduskondade vahel on pikaajaline koostöö, mille tulemusel on üliõpilased nõustanud üle 40 tuhande õigusabi vajava inimese. Nõudlus tasuta õigusabi järele on suur,” ütles Eesti Juristide Liidu direktor Krista Paal.

Juristide Liidu direktori sõnul on tudengid motiveeritud oma teadmisi ja ülikoolis õpitut rakendama praktikas ning  andma õigusabi elanikele, kes seda kõige rohkem vajavad.

Lasnamäe Linnaosa Valitsuses tegutsevad koostööprojekti raames lisaks eraldiseisvad juristid Õigusbüroost Progressor, kes tegelevad korteriühistute vaidlustega. Vastuvõtt toimub teisipäeviti ja reedeti eelregistreerimise alusel. Eelregistreerimine toimub telefonil 5625 7713.

Kommentaarid: