Mustakivi kergliiklustunnelis on nüüd linnutõkked, mis aitavad linde eemal hoida

0

10. jaanuaril alanud Mustakivi kergliiklustunneli rekonstrueerimise esimene etapp on nüüdseks lõpule viidud. Lisaks teistele muudatustele on Mustakivi kergliiklustunnelisse paigaldatud lindude tunnelist eemale hoidmiseks mõeldud tõkked.

„Mustakivi kergliiklustunnel on siiani olnud populaarseks kohaks ka lindude seas. Soovime, et äsja rekonstrueerimise esimese etapi läbinud tunnel püsiks tulevikus puhtamana. Sellest tulenevalt on tunnelisse paigaldatud tõkked. Palume aga tunneli lähiümbruses linde ka mitte toita, et neil ei tekiks harjumust tunneli läheduses viibida,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Linaosavanem lisas, et järgnevas etapis tuleks vaadata mitte ainult tunnelit, vaid suuremat pilti. Muuta nii tunnelit kui ka teda ümbritsevaid alasid, et luua terviklik mugav ja kaasaegne linnaruum.   

Rekonstrueerimistööde ettevalmistamise käigus selgus, et tunneli tegelik seisukord oli palju halvem kui varem arvati. Sellest tulenevalt kulus tunneli rekonstrueerimiseks täiendavaid vahendeid ning tööde tegemisele kulus ka rohkem aega.

Esimese etapi käigus demonteeriti tunnelis olnud müügikioskid ning korrastati nende all olnud pinnad. Lisaks eemaldati niiskusest kahjustada saanud seinakattematerjalid ning korrastati seinad ja laed ning sadeveerennid. Paigaldati ka tänapäevased LED-valgustid ja uuendati treppide käsipuud.

Järgmises etapis kaalutakse teha ulatuslikumaid töid, mis mõjutavad ka tunneli kõrval asuvaid kõnniteid ja bussipeatuseid. Ulatuslikumad tööd nõuavad suuremat investeeringut ning selleks taotleb Lasnamäe Linnaosa Valitsus rahalisi vahendeid linna eelarvestrateegia koostamisel.

Mustakivi kergliiklustunneli rekonstrueerimine otsustati kaasava eelarve ideekonkursil. Kergliiklustunneli ehitustööde tellija on Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet, töid teostab AS TREF Nord. 

Kommentaarid: