Lasnamäe Linnaosa Valitsus paneb südamele: lemmik olgu rihmaga

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsus on saanud viimasel ajal palju vihjeid selle kohta, et paraku mitte kõik Lasnamäel koeraga jalutavad omanikud ei pea kinni nõudest, et koer peab avalikus kohas jalutades olema rihma otsas või kandevahendis.

„Selleks, et kõik Lasnamäe elanikud saaksid väljas liikudes ennast turvaliselt tunda, tuletame meelde, et koeri võib rihmast vabastada või kandevahendist välja lasta vaid koerte jalutusväljakul. Olles ise suure koera omanik, saan ma hästi aru soovist anda koerale jooksmiseks võimalusi. Arvestada tuleb aga sellega, et isegi kõige treenitum koer võib ühes või teises situatsioonis käituda ootamatult. Koer peab avalikus ruumis olema igal juhul rihma otsas, et vältida ebameeldivaid olukordi ja kaitsta ka enda koera,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Ta lisas, et Lasnamäel on piisavalt palju koertele mõeldud jalutusväljakuid, et kõigil koeraomanikel oleks võimalus lasta ka linnas elades enda lemmikul rihmata ringi joosta. Juunikuu lõpus on planeeritud koerte jalutusväljaku avamine ka Mustakivi silla lähistel ning sellel aastal valmib ka koerte jalutusväljak Seli peremänguväljakul.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja § 3 lõike 2 kohaselt võib koera või kassi avalikku kohta viia jalutusrihma otsas või kandevahendis, mis ei ohusta tema tervist ja millest ta omal tahtel välja ei pääse. Avalikus kohas koera või kassiga liikudes tuleb tagada ümbritsevate inimeste ja loomade ohutus. Koera võib avalikus kohas jalutusrihma otsast vabastada või kandevahendist välja lasta vaid koerte jalutusväljakul. Tallinna Munitsipaalpolitsei teeb meie avalikes parkides ka aeg-ajalt reide ning neil on õigus määrata korra rikkumise eest trahv kuni 800 eurot.

Juhul kui koer on inimest rünnanud, tuleb viivitamatult kutsuda abi, helistades hädaabinumbril 112.

Lasnamäel asuvad koerte jalutusväljakud hetkel 7 asukohas:

  • Vormsi 5
  • Liikuri 56
  • Punane 17
  • Tondiloo (Kivila) pargis (2 kohas)
  • Tondiraba pargis
  • Pae pargis

Kommentaarid: