Tallinna linn toetab Pae 25 põlengus kannatada saanud inimesi

0

Tallinna Linnavalitsus otsustas eraldada linnavalitsuse reservfondist Lasnamäe Linnaosa Valitsusele 30000 eurot Pae 25 hoone põlengu ohvrite abistamiseks.

„Tänu lisavahenditele saame Pae 25 hoone elanike probleeme paremini lahendada. Paljudel hoone elanikel tekkis põlengujärgselt ootamatuid väljaminekuid, mille osas saame nüüd rohkem toeks olla. Tänan linnavalitsust kiire ja positiivse otsuse eest.“ ütles Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko. „Toetust saab avalduse alusel ning linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakond võtab juba praegu taotlusi vastu. Juhul kui inimene on enne õnnetust elanud aadressil Pae 25 ja ei ole veel endast meile märku andnud, siis julgustan seda tegema“, lisas Jurtšenko.

7. aprillil 2022 toimus Pae 25 kolmekorruselises majas suur põleng: maja põles lahtise leegiga ja kustutustöödele oli kaasatud 30 tehnikaühikut. Koostöös päästeametiga, politsei ja kiirabiga hakkasid koheselt tööle ka linna ametiasutused. Kohapeal töötas Tallinna Munitsipaalpolitsei, kes edastas juba informatsiooni linnaosavalitsusele.

Mitmed pered majutati ajutiselt erinevatele linna pindadele ning iga abivajajaga tegeleti individuaalselt ja tegeletakse ka edaspidi. Pärast kustutustöid muutus kortermaja peaaegu elamiskõlbmatuks, sh enamike elanike kodud. Neljapäevast esmaspäevani tagas linn ka maja ööpäevaringset valvet. Esmaspäevast tegeleb turvalisusega kohapeal korteriühistu ise.

Reservfondist eraldatud vahenditest saab Lasnamäe Linnaosa Valitsus maksta Pae 25 aadressil enne õnnetust elanud peredele toimetulekutoetust esmavajaduste katteks. Nimetatud toetus on plaanis välja maksta abivajaja taotluse alusel 2022. aasta aprillikuu jooksul. Juhul kui kannatanud pole veel linnaosavalitsusega ühendust võtnud, siis endast saab märku anda julianna.jurtsenko@tallinnlv.ee või telefonil 6457715. Taotlust saab esitada nii elektrooniliselt kui ka paberkandjal.

Kommentaarid: