Lasnamäel nüüd töötab kaks ohtlike jäätmete kogumispunkti

0

Lasnamäel alustas tööd uus ohtlike jäätmete kogumispunkt, kus saab nädalavahetusel tasuta ära anda oma jäätmeid. Kogumispunktid asuvad Lasnamäel Pae tänaval ja Narva maanteel ning ohtlikke jäätmeid võetakse vastu nädalavahetusel.

„Tallinna jäätmejaamad asuvad Lasnamäelt võrdlemisi kaugel ning nende kasutamine polnud paljude kohalike inimeste jaoks kõige mugavam. Nüüd aga saab ohtlikest jäätmetest priiks kahes Lasnamäel asuvas punktis. Panen kõigile südamele, et ohtlike jäätmete koht ei ole prügikastis, vaid üksnes selleks spetsiaalselt rajatud jäätmepunktis või -jaamas. Õigel viisil utiliseeritud ohtlikud jäätmed ei ohusta keskkonda ega inimeste tervist,“ ütles Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Anu Aus.

Eelmisest laupäevast alates uus ohtlike jäätmete kogumispunkt Lasnamäel tegutseb aadressil Pae 19 ning 29. jaanuaril alustab ka teine punkt Narva maantee ning Vana-Kuuli tänava ristmiku lähistel. Mõlemad kogumispunktid töötavad laupäeval ja pühapäeval kl 10-15. Jäätmepunkti töötaja abistab jäätmete vastuvõtmisel. Ohtlikke jäätmeid saavad tasuta ära anda Tallinna elanikud, punkti külastades tuleb kaasa võtta ID-kaart või juhiluba.

Ohtlike jäätmete kogumispunktides saab ära anda patareisid ja akusid, aegunud ravimeid, lampe, tulekustuteid, mootori -ja toiduõli, kodukeemia jääke. Vastu võetakse ka ohtlike jäätmetega määrdunud pakendid, näiteks lakkide -ja värvipurgid.

Kommentaarid: