Kaasav eelarve toob Lasnamäe parkidesse avalikud tualetid

0

Pühapäeval lõppenud Tallinna kaasava eelarve hääletusel Lasnamäel suurimat poolehoidu sai idee, millega sooviti avalike tualettide rajamist linnaosa parkidesse. 

„Kaasav eelarve on inimestele otsene võimalus kaasa rääkida selles, mida ja kuidas võiks linnas paremini teha – seda nii ideid esitades kui ka ideede vahel valides. Tänan kõiki Lasnamäe elanikke, kes esitasid oma ideid ja võtsid hääletusest osa. Lähikuudel alustame võitnud idee elluviimisega,“ ütles Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Anu Aus. 

Lasnamäel osutus kõige populaarsemaks idee avalike tualettide rajamisest linnaosa parkidesse ja suurimate peremänguväljakute juurde. Statsionaarsete tualettide olemasolu parandab paljude inimeste jaoks parkide ja mänguväljakute külastamise mugavust. Esialgu plaanitakse tualette rajada Pae ja Tondiloo parkidesse.

Lasnamäel võttis hääletusest osa 1902 inimest ning kogu Tallinnas kaasava eelarve ideede poolt hääletas 11 140 elanikku. Võitnud ideede elluviimine algab 2022. aastal. Tallinna kaasava eelarve realiseerimiseks 2022. aastal on kavandatud üks miljon eurot, mis jaguneb linnaosade vahel. 

Mullu kaasava eelarve hääletusel Lasnamäel osutus kõige populaarsemaks ideeks Mustakivi jalakäijate tunneli remont. Ettevalmistustööde käigus ilmnes, et tunneli renoveerimise aeg kujuneb plaanitust pikemaks, kuna vajalikud tööd ei mahu eelarve piiridesse. Selleks, et tunnel kujuneks sõbralikuks ja turvaliseks linnaruumiks toimuvad tööd mitmes järgus ning lisavahendite kaasamisega. Ehitustööd algavad tunnelis 3. jaanuaril 2022.

Uuri lisa kaasava eelarve kohta: https://www.tallinn.ee/est/kaasaveelarve/

Kommentaarid: