Tänase jooksul lasnamäelased saavad kaasava eelarve ideede poolt hääletada Lasnamäe Centrumis

0

Praegu käib rahvahääletus Tallinna kaasava eelarve ideede üle, mis kestab 12. detsembrini. Lasnamäe elanikud saavad hääletusel valida 15 idee vahel. Tänase päeva jooksul, 9. detsembril, saavad lasnamäelased meelepäraste ideede poolt hääle anda ka Lasnamäe Centrumis.

„Lasnamäe elanikud esitasid aktiivselt oma ideid kaasava eelarve hääletusele. Ekspertidest koosnev komisjon valis lõppvooru 15 ideed<https://www.tallinn.ee/est/kaasaveelarve/Kaasava-eelarve-haaletamine-2>, mille teostamine on realistlik ja võimalik kaasava eelarve algatuse eelarveliste võimaluste piirides. Sajad inimesed on juba andnud oma hääle meelepäraste ideede toetuseks. Kutsun kõiki Lasnamäe elanikke, kes ei tunne ennast digimaailmas kuigi kindlalt, üles ideedega tutvuma ning oma lemmikute poolt hääletama Lasnamäe Centrumis, kus linnaosavalitsuse töötajad saavad vajadusel ideid tutvustada ning hääletamisel aidata,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanema kohusetäitja Anu Aus.

Hääletusvooru pääsenud ideedega pakutakse korrastada Iru randa, arendada Katleri kogukonnaparki, teha korda Pae järve trepp, lisada linnaossa puuvilja- või suisa botaanikaaed. Veel soovitakse linnaruumi rohkem pinke, avalikke tualette, purskkaevi, niiskuskindlaid pistikuid ja avalikult kasutatavaid muusikainstrumente. Samuti pööratakse tähelepanu mänguväljakutele ja spordirajatistele ning soovitakse linnaossa uusi välijõusaale, spordiväljakuid ja ka kettagolfi rada. Linnaruumi ja kultuuri valdkonda jäävad ka ideed rahvaraamatukogu ja tänavakunsti galerii loomisest Lasnamäele.

Ajutine hääletuspunkt on avatud Lasnamäe Centrumis (Mustakivi tee 13) 9. detsembril kl 11-18. Kaasa peab võtma isikut tõendava dokumendi. Iga hääletusel osalev inimene saab hääletada ühe või kahe endale meelepärase idee poolt, kuid ei saa anda kaks häält samale ideele.

Hääletus kaasava eelarve ideede üle toimub alates 29. novembrist kuni 12. detsembrini 2021. Oluline on meeles pidada, et hääletamiseks peab olema vähemalt 14 aastat vana ning Lasnamäe ideede üle otsustamiseks peab hääletaja rahvastikuregistrijärgne elukoht olema Lasnamäel. Enim hääli saanud idee saab rahastuse ja seda hakatakse ellu viima järgneval aastal.

Lisaks Lasnamäe Centrumile toimub digitaalselt hääletamine keskkonna taotlen.tallinn.ee vahendusel, kus saab end autentida nii ID-kaardi, mobiil-ID, smart-ID kui ka välisriigi kasutajana. Paberkandjal saab hääletada ka Tallinna Linnakantselei teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7) ning Lasnamäe linnaosa valitsuses (Pallasti 54) nende tööaegadel.

Galeriid kaasava eelarve Lasnamäe ideedest näeb siit.

Uuri lisa kaasava eelarve kohta: https://www.tallinn.ee/est/kaasaveelarve/

Kommentaarid: