LasnaVärvid: igaüks saab aidata teha Kotka trepi taas värviliseks

0

MTÜ Lasnaidee aktivistid tegid 2014. aastal koos kohalike elanikega LasnaVärvid ürituse raames Kotka trepi, P. Pinna 21 värviliseks. Nüüd, aja möödudes, on värv kulunud ja trepp ei tundu enam atraktiivne. See on eriti märgatav suvel renoveeritud ja lilledega kaunistatud Lindakivi silla taustal. Seetõttu otsustas Lasnaidee meeskond anda Kotka trepile uue kujunduse.

Üritus toimub 18. ja 19. septembril. Ümberkujundatud trepi pidulik avamine toimub pühapäeva õhtul.

Uue eskiisi autor on Lasnamäel elav noormees Vladimir Berežnoi. Vladimir tegeleb maalimisega juba palju aastaid ja nüüd valmistab personaalset maalinäitust ette. Ta maalib akvarellide ja õlivärvmidega. Suvel osales Vladimir Lasnamäe noortekeskuse projektis „Kunstipolitsei“, mille raames loodi piirkonnas palju kunstiobjekte. „Muraalid on suurepärane võimalus lisada meie halli rajooni värve ja vabaneda ebaseaduslikust grafitist. See on ka kunstnike võimalus end väljendada,“ ütleb Vladimir. Treppide jaoks valmistas Vladimir eskiisi, mis kujutab kotkaid paneelmajade taustal. „Minu jaoks on Kotka kauplus alati olnud seotud kotkastega ja ma sain sellest kooslusest kohe inspiratsiooni,“ selgitab noormees.

Laupäeval ja pühapäeval saavad kõik soovijad anda oma panus piirkonna kaunistamisse ja osaleda Kotka trepi värvimisel. Igaüks võib käes hoida pintslit ja muuta külm betoon värviliseks!

Üritust LasnaVärvid korraldab MTÜ Lasnaidee Kotka kaupluse ja värvitootja SIA DAW Baltica Eesti filiaal toetusel.

Lisainfo ürituse kohta – ühingu Facebooki lehel.

Kommentaarid: