Lasnamäe kortermajade rohealadel toimub hoovikohvikute päev

0

Sel pühapäeval, 5. septembril on Majaka-Sikupilli asumis Lasnamäel tavalisest rohkem sagimist, kuna esimest korda Lasnamäe ajaloos toimub Sikupillis hoovikohvikute päev. Hõrgutisi pakuvad üle 20 kohaliku kodukoka ning mitmekesine meelelahutusprogramm pakub midagi nii lastele kui ka täiskasvanutele, nii muusika- kui ka ajaloohuvilistele.

Korraldajate sõnul võib külastajate jaoks muu hulgas huvitav olla see, kuidas paljudele tuttavaks saanud kohvikutepäeva formaat kortermajade vahel välja näeb. Tavaliselt toimuvad sarnased sündmused just eramajade hoovides. “Kindlasti tullakse ka kaugemalt uudistama, kuidas kohvikutepäev selles miljööväärtuslikus alas, mida ka kui Lasnamäe vanalinna tuntakse, organiseeritud on” sõnas Carmen Pajuste, kes ühtlasi võttis Sikupilli kogukonna nimel vastu Lasnamäe linnaosa valitsuselt pälvitud tunnustuse kodanikuaktiivsuse eest. Hoovikohvikute päeva korraldamiseks tema sõnul just aktiivset kogukonda tarvis ongi: “Rõõm on näha, et meie asumis elab nii palju pealehakkamist täis inimesi, ilma kelleta ei oleks ürituse läbiviimine võimalik”.

Kohalikud kokad pakuvad külalistele hõrgutisi alates keskpäevast kuni kella 16:00ni või kuni suupisteid jätkub. Meelelahutusprogrammi kuuluvad muusikalised vahepalad, Sikupilli asumi ajalootuur, eri töötoad, õhtune vabaõhukino, toataimede vahetus ning palju muud huvitavat, mille kohta leiab infot Facebookist või kodulehelt.

Sikupilli asum asub Lasnamäe veerel mõneminutilise trammisõidu kaugusel Tallinna kesklinnast.

Kommentaarid: