Laupäeval Pae järvel põlevad muinastuled

0

Lasnamäe Päevadele paneb punkti laupäeval kl 20.30 algav Muinastulede öö, kui Pae järvel ja seda ümbritseval pargi alal põlevad pargis kümned lõkked ja valgusmängu pakuvad erinevad installatsioonid.

„Muinastulede süütamine on ammune traditsioon ning mul on hea meel, et oleme selle toonud esmakordselt ka  Lasnamäele. Kutsun kõik tallinlasi Pae parki maagilisest kogemusest osa saama, sest lisaks lõketele pakume ka erksat valgusetendust,“ ütles linnaosa vanem Vladimir Svet.

Muinastuled põlevad 28. augustil päikeseloojangul ehk algusega kl 20.30 üle kogu Eesti. Pae pargis toimuv Muinastulede öö on eriline, kuna kasutusel on nii moodsad pürotehnilised lahendused kui ka traditsioonilised lõkked, mis moodustavad ühtse terviku. Pae järvele asetatud ujukitelt pidevalt lendavad õhku komeedid ja muud kujundid ningtaeva värvivad ära veekindlad valgustid, mis moodustavad valguskatuse terve pargi kohale.

„Lasnamäe Muinastulede öö terve kunstiline ja valguskontseptsioon on üles ehitatud nähtavuse ja hajutatuse peale. Pae pargis toimuvat on tänu valgustitele võimalik näha üle terve Tallinna. Pae pargi ala peale on jaotatud üle 40 lõkkealuse, kus saab näha erinevates värvides leeke ning lõkkealused moodustavad teeraja, mis tekitab müstilise rännaku tuttavatel pargiteedel,“ tutvustas kontseptsiooni valguskunstnik ja produtsent Caspar Lootsmann.

Muinastulede öö algab Lasnamäel kl 20.30 ja kestab südaööni, kuid osa pürotehnilised šõud toimuvad alates 21.00 kuni 23.00. Üritusel ei tehta COVID tõendi kontrolli, kuna Pae pargi suur territoorium võimaldab etendust jälgida hajutatult ja teistega turvalist distantsi hoides.

21.-29. augustil toimuvad Lasnamäe Päevad on mitmekülgne linnafestival, täis muusikat, kunsti ja põnevaid tegevusi linnaruumis. Kõik Lasnamäe Päevade üritused (v.a. paadilaenutus) on tasuta! Korraldaja võib teha kavas muudatusi. Põhjalikum programm on leitav kodulehelt tallinn.ee/lasnamae ning Lasnamäe Linnaosa Valitsuse Facebooki lehelt.

Kommentaarid: