Kust algab kodumaa? Hoovikohvikust!

0

Pühapäeval, 5. septembril, toimub esmakordselt Sikupilli hoovikohvikute päev. Osaleb üle 25 kohvikut, plaanis on samuti meelelahutuslik programm.

Sikupilli piirkonna kolmanda põlve elanik Jekaterina meenutab: „Vanaema laulis mulle tänaseks unustusse vajunud vene laulu „Kust algab kodumaa?“. Laulu kohaselt algab kodumaa headest ja ustavatest naaberhoovi elanikest.“

Kas sa tunned oma kõrvalhoovi elanikke? Või on sul sõpru oma maja naabrite seas? Ehk aitaks just nendega tutvumine muuta su kodutänava südamelähedaseks ja elurajooni mõnusalt hubaseks nagu laulus?

Seega, mida sina septembri esimesel pühapäeval teed?

Tuled Lasnamäe esimesele kohvikute päevale Sikupilli-Majaka piirkonnas? Õige!

Hoovikohvikute päeval on Sikupilli piirkonna elanikud ise kokad, kes on välja otsinud oma lemmikretseptid ning pakuvad külalistele parimat süüa ja juua enda selleks puhuks kaunistatud maja hoovis. Üle 25 kohviku on juba registreeritud. 

Üritusel osalemine on tasuta ning külalisena kohvikute nautimiseks end eraldi registreerima ei pea.

Põnevust lisavad kohvikute-kirbukate juures toimuvad lõbusad käelised ja sportlikud ettevõtmised. Programm täieneb pidevalt ning sõltub koroonapiirangutest, aga seni on plaanis näiteks:

  • puusa õõtsuma ajavad muusikalised etteasted,
  • vinged töötoad: makramee-sule meisterdamine, beebiviiplemine, jooga, flamenco-kitarr,
  • ajalooline piirkonnaekskursioon,
  • üllatusi täis maastikumäng,
  • lõbusad näomaalingud,
  • toataimede rohevahetus,
  • päeva lõpetab õhtuhämaruses toimuv Lasnaidee vabaõhukino.

Koroonapiiranguid arvestades peame töötubades-ekskursioonidel osalemisele seadma arvulise piiri. Seega, jälgi Sikupilli hoovikohvikute kodulehekülge ja Facebooki üritust, et end varakult kirja panna ning koht kindlustada.

Facebookis “Sikupilli hoovikohvikute päev” https://www.facebook.com/events/753181312045692 

Nii et haara oma sööginõud ja -riistad, toanurgas üksildusest depressiooni vajunud liigne toataim, seksikad joogariided, suur söögiisu ning sea sammud Sikusse, et teiste vaaritatud head ja paremat maitsta ning muusikat ja ägedaid tegevusi nautida! Ära unusta kaasa pakkida ka muhedat tuju ning loomulikult suurt söögiisu!

Peatse kohtumiseni!

Sikupilli hoovikohvikute korraldustiimi nimel

Carmen Pajuste ja Jekaterina Maadla

Kommentaarid: