Lasnamäel lõhkusid vandaalid tulevase jalgrattatee infostendi

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsus ootab kommentaare kerkiva jalgratta- ja jalgtee eskiisile, kuid tagasisidestamise võimalusest teatav infostendosaliselt lõhuti hiljuti vandaalide poolt. Õnneks jäädvustas kurjategijate tegevuse ehitatava Tondiraba pargi tööde jälgimiseks paigaldatud kaamera.

„Sooviksime, et uuest jalgrattateest, mis ühendab tulevikus Kadrioru ja Tondiraba parke, saaks teada ja kommenteeriks selle eskiisi, võimalikult palju inimesi ning sellepärast paigaldasime Lasnamäele kaks infostendi. Paraku tundub, et mõnele ei ole jalgrattateede võrgustiku arendamine kuigi meeltmööda, sest üsna pea langes üks stendidest vandaalitsemise ohvriks,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Tondiraba Jäähalli kõrvale paigaldatud infostend pajatab sellest, et juba sügise hakul algab Vana-Kuuli tänava ja Tondiraba vahelise jalgrattatee lõigu ehitamine. Jalgratta- ja jalgtee eskiisi leiab Lasnamäe Linnaosa Valitsuse kodulehel www.tallinn.ee/est/lasnamae/jalgrattatee-eskiis. Praegu on käimas selle lõigu projekteerimistööd ning linnaosavalitsus ootab ettepanekuid seoses tulevase tee eskiisiga. Ideed ja ettepanekud on oodatud e-posti aadressil lasnamae@tallinnlv.ee kuni 28. maini 2021. 

„Tegeleme toimunu asjaolude väljaselgitamisega, kuid eeldame, et tekitatud kahju ületab 200 eurot, mis annab politseile aluse algatada kriminaalmenetlust. Õnneks hiljuti paigaldati videokaamerad, mis võimaldavad jälgida tööde kulgu ehitatavas Tondiraba pargis. Vandaalide tegevus jäi ühe sellise kaamera lindile ning seetõttu pole kurikaeladekindlakstegemine raske. Sellepärast kutsun neid tulema linnaosavalitsusse ja tunnistama vabatahtlikult oma süü üles,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Lõhutud infostend teavitab, et uus jalgrattatee kulgeb Valge tänavalt läbi tühermaa, seejärel paralleelselt Liikuri tänavaga kuni selle ristumiseni Smuuli teega. Jalakäijate ja jalgratturite turvalisuse parandamiseks laiendatakse ülekäigurada Smuuli tee ääres. Edasi läbib väike osa rajast ajutiselt, kuni Liikuri tänava rekonstruktsioonini, Liikuri ja Smuuli tänava ristmikul asuvat Koorti peremänguväljakut. Seejärel läheb rada mööda Liikuri tänavat ja Miina Härma staadioni piirkonnas suundub teisele poole teed ja kulgeb elektriliinist põhja poole läbi tühermaa, mis viib ehitatavasse Tondiraba parki.

Samuti ehitatakse Kadrioru ja Lasnamäe piiril eraldi kalle, mis võimaldab mitte ainult jalgrataste ja elektriliste tõukeratastega mugavalt Valge tänavalt parki liikuda, vaid tagab ka lapsekärudega vanematele ja erivajadustega inimestele ohutu ja mugava laskumise.

Kommentaarid: