Uus foorijuhtimisega ülekäigurada seob Tondiraba ja Kivila parke

0

Homme, 22. aprillil alustatakse Mustakivi teele Tondiraba ja Kivila parke ühendava foorijuhitava ülekäigukoha rajamisega. Liiklejatel palutakse järgida ajutist liikluskorraldust ja -märke.

“Uus ülekäigurada ühendab tervikuks Kivila pargi ja praegu rajatava Tondiraba pargi kergliiklusteed. Need pargid moodustavad Lasnamäe rohelise koridori ning nende mugav ja turvaline ühendus aitab jalakäijatel ja jalgratturitel paremini liikuda mööda meie linnaosa parke,” ütles Lasnamäe vanem Vladimir Svet.

Uus foorijuhtimisega ülekäigurada rajatakse Tähesaju tee ja Linnamäe tee vahelisele Mustakivi tee lõigule. Ülekäigurajale paigaldatakse erivalgustus ja rajatakse haljastus. Vaegnägijate liikumisvõimaluste parendamiseks paigaldatakse ülekäigurajale braikivid.

Esimeses järjekorras alustatakse ehitustöödega Mustakivi tee Narva maantee suunalisel sõidurajal, kus liiklemiseks suletakse esimene sõidurida. Teine sõidurida jääb liiklusele avatuks. Tööd on liikuva iseloomuga ning vastavalt tööde tehnoloogilisele järjekorrale suunatakse liiklust olemasolevate sõiduridade vahel. Ajutine liikluskorraldus võib päeva jooksul muutuda.

Ehitustööd toimuvad Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel. Ülekäiguraja rajamise ehitusprojekti koostas Keskkonnaprojekt OÜ, ehitustöid teostab TREF Nord AS. Ehitustööde lepinguline maksumus on 118 000 eurot. Ehitustööde lõppemise lepinguline tähtaeg on 14. mai 2021.

Kommentaarid: