Lasnamäe Muuseum alustab loengusarjaga linnaosa ajaloost

0
Rahvusarhiiv

Järgmisel nädalal Lasnamäe linnaosavalitsus alustab veebiloengute sarja Tallinna suurima linnaosa ajaloost. Tasuta eesti- ja venekeelsete loengute käigus asjatundjad tutvustavad Lasnamäe ajaloo erinevaid perioode ja aspekte.

„Eelmisel aastal alustasime Lasnamäe Muuseumi algatusega, mille eesmärk on tutvustada elanikele meie linnaosa ajalugu. Jätkame Lasnamäe ajaloo põnevate sündmuste ja seikade tutvustamisega ning alustame tasuta veebiloengute sarjaga, mida kõik huvilised saavad vaadata otseülekandes või salvestatuna,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Eestikeelsed loengud hakkavad toimuma teisipäeviti, loenguid vene keeles saab kuulata neljapäeviti. Et argipäevadel töötavatel inimestel oleks ülekande vaatamine mugav, on loengute algus planeeritud õhtuseks ajaks. Iganädalaste loengute raames räägivad ajaloolased ja koduloouurijad erinevatel teemadel. Teemade valikus on muuhulgas loengud sõjalennuväljast, tööstusest ja Dvigateli tehasest, Jüriöö ülestõusust ja sellele sündmusele pühendatud pargist, Lasnamäe geoloogilistest iseärasustest ja paljust muust. Täpsem kava ning info eelseisvate loengute ja teemade kohta avaldatakse Lasnamäe linnaosavalitsuse sotsiaalmeedia kanalites.

“Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangute tõttu on paljud kultuuriüritused tühistatud ja muuseumid suletud. Loodan, et Lasnamäe ajaloo loengusarja abil suudame selle lünga vähemalt osaliselt täita ja meie lektorid jagavad kuulajatele uusi põnevaid teadmisi,” lisas Svet.

Sarja esimene loeng keskendub Lasnamäe Muuseumi projekti ideele ja selle käigus räägitakse, kuidas ja miks tasub uurida ja tutvustada pealinna suurima linnaosa ajalugu. Loengut peab ajaloolane Ivan Lavrentjev, üks Lasnamäe Muuseumi algatajatest. Eestikeelse loengu ülekanne algab teisipäeval, 20. aprillil kell 17.30 Lasnamäe linnaosa valitsuse Facebooki lehel.

Lasnamäe Muuseum on linnaosavalitsuse algatatud projekt, mille käigus saavad linnaosa elanikud ja sõbrad tutvuda Lasnamäe ajalooga.

Pilt: sajanditagune aerofoto Ülemisest tuletornist, Rahvusarhiiv. 

Kommentaarid: