Suur kevadkoristus:  kingi oma korras asjadele uus elu

0

9. aprillil teeb Uuskasutuskeskuse kaubik kogumisringi Lasnamäel, et vastu võtta kodus üleliigseks muutunud heas korras asju.

Uuskasutuskeskuse kaubikusse saab ära tuua puhtaid ja terveid rõivaid, jalatseid, mänguasju, nõusid, köögitarvikuid, raamatuid, spordi- ja hobitarbeid, nipsasju, kodutekstiile, sisustusesemeid, väiksemat kodutehnikat ja isegi toataimi. Uuskasutuskeskusele võib julgesti annetada ka hooajaväliseid kaupu, näiteks talispordivahendeid. See on mugav võimalus anda kodu lähedal uuesti ringlusse korralikud asjad, mis on kasutult seisma jäänud ja võtavad asjatult ruumi.

Kõik asjad saab üle anda turvaliselt ja kontaktivabalt, asetades kaubikusse. Igas peatuspunktis peatub kaubik tund aega ja nii saavad huvilised oma käigud selle aja peale hajutada. Kui aeg-ajalt ka peaks korraga rohkem inimesi tulema, siis tuletab kaubiku tiim inimestele meelde, et hoitaks vahet.

Uuskasutuskeskus ei võta turvalisuse kaalutlusel vastu turvahälle ega -toole, kineskooptelereid ega gaasipliite, samuti katkiseid asju. Uuskasutuskeskusel puudub endal võimekus asju parandada, samuti võib katkine ese olla ohuks järgmisele kasutajale. Kogumisringi ajal palub Uuskasutuskeskus mitte tuua mööblit ega kogukamat tehnikat, vaid tellida selleks kaubik eraldi koju.

Telli annetustakso

Kaubiku tellimiseks tuleb annetatavast esemest teha foto ning saata see koos enda kontaktandmetega aadressile kaubik@uuskasutus.ee. Aprillis ja mais saab kaubiku Tallinna linna piires järele kutsuda ka rõivaste, jalatsite, mänguasjade, raamatute, nõude jmt annetamiseks, kui asju on suuremas koguses. Auto saab järele tellida aadressilt uuskasutus.ee/annetustakso või helistades 5553 3001.

Annetusi saab alati tuua ka kolmesse Lasnamäel asuvasse Uuskasutuskeskuse kauplusesse: Punane 50 ja Tähesaju tee 31, lisaks kodusisustusele spetsialiseerunud Kodupoodi Mustakivi keskuses Mahtra 5. Kauplustesse saab asju ära tuua ka piirangute ajal, helistades kaupluse uksel oleval numbril poodi. Samuti saavad lasnamäelased asju igapäevaselt ära tuua Ülemiste Keskuses asuvasse uuskasutuskappi (Suur-Sõjamäe tänava poolse sissekäigu juures).

Asjad uuele ringile

Uuskasutuskeskus sorteerib kõik annetused ning suunab heas korras asjad uuesti ringlusse. Osa asjadest läheb müüki, osa koostööpartnerite kaudu abivajajatele. Annetuste müüki panekuga katab Uuskasutuskeskus isemajandava mittetulundusliku organisatsioonina oma kaupluste ülalpidamiskulud.

Uuskasutuskeskus toetab oma koostööpartnerite kaudu suurperesid, naiste varjupaiku, koduta jäänud inimesi ja loomade varjupaiku. Veel teeb Uuskasutuskeskus tihedat koostööd teatri- ja filmitegijatega, õpilasfirmade, kunstitudengite ja käsitöölistega, kes saavad materjalide ning laenutuste soovidega otse Uuskasutuskeskuse poole pöörduda.

Uuskasutuskeskuse kogumisringi kaubiku peatumiskohad 9. aprillil
11–12 Paepargi Maxima (Paepargi 57)
13–14 Lasnamäe Centrumi parkla (Mustakivi tee 13)
15–16 Linnamäe Maxima parkla (Linnamäe tee 57)

Kommentaarid: