Lasnamäe üksikvanemad ja paljulapselised pered saavad uuest nädalast tasuta maske

0

Lasnamäe paljulapselistele peredele  ja üksikvanematele jaotatakse alates 10. märtsist Lasnamäe Linnaosa Valitsuses ja Kultuurikeskuses Lindakivi tasuta maske.

“Olukord koronaviiruse levikuga on muutunud kriitiliseks. Igaüks meist peaks minimeerima kontakte ja kõikides avalikes kohtades kandma maski. Seetõttu pakume taas vähemkaitstud elanikkonnarühmadele võimalust saada tasuta maske. Lisaks toimetavad linnaosavalitsuse töötajad uuest nädalast alates maske nende korteriühistute postkastidesse, kus on palju koroonaviiruse nakatumise juhtumeid, ” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Tasuta maskipakid on mõeldud suurtele peredele ja üksikvanematele, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel on Lasnamäel. Paljulapseline on pere, kus on vähemalt kolm last.

Maskide väljaandmine toimub  alates 10. märtsist tööpäeviti kell 10.00-16.00 Lasnamäe Linnaosa Valitsuses (Pallasti 54) ja Kultuurikeskuses Lindakivi (J. Koorti 22). Suured pered saavad kaks pakki, igas on 50 maski, üksikvanemad ühe 50-maskiga paki.

Linnaosavalitsus palub kõigil, kes tulevad tasuta maske saama, hoida vajalikku distantsi ja majja sisenedes kandma maski. Palume tulla ainult tervetel inimestel, kellel ei esine koroonaviiruse sümptomeid ja kes pole haigestunud isikuga lähikontaktis olnud.

Uue nädala algusest alustab linnaosavalitsus maskide jagamist ka nendes korteriühistutes, kus koroonaviirusesse haigestumine on kõrge. Eelneval kokkuleppel korteriühistuga , pannakse 10-kaupa pakendatud maskid majaelanike postkastidesse. Lisaks pakutakse korteriühistutele tasuta vahendeid sissepääsude ja liftide pindade desinfitseerimiseks.

“Peab mõistma, et täna on koroonaviirusega inimesi peaaegu kõigis meie linnaosa korteriühistutes. Kui leiate oma postkastist maski, peate olema eriti ettevaatlik ja proovima oma kontakte piirata ning hoolikalt oma tervist jälgida,” lisas Vladimir Svet.

Kommentaarid: