Lasnamäe suusarajad ootavad kõiki suusatama

0

Alates sellest nädalast valmivad Lasnamäe kahes pargis – Tondiraba ja Pae – suusasõpradele nõlvad klassikaliseks ja vabatehnikaks suusatamiseks.

“Vaatamata sellele, et lumi tuli  maha juba jaanuari alguses, avanes Lasnamäe parkidesse suusaradade lõikamise võimalus alles pärast suuremat sademete hulka ja sobivat lumestruktuuri. Pae pargi rada on juba suusatamiseks valmis, nädalavahetuseks valmib Tondiraba suusarada. Nüüd on lisaks muudele talvistele tegevustele  ja sportimisvõimalustele põhjust panna suusad jalga ja teha meie parkides paar ringi klassikalises või vabastiilis, ” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. “Loodame, et Pae ja Tondiraba suusarajad saavad sportlaste ja suusasõprade seas populaarseks” lisas Svet.

Pae pargi ringikujuline suusarada on juba rajatud. Raja pikkus on 1,9 km, sellel on mitu väikest tõusu ja laskumist, mis on jõukohased erineva ettevalmistusega suusatajatele. Ka sel nädalal lõigatakse Tondiraba pargis mööda kallakat maastikku 1,7 km pikkune suusarada. Mõlemad rajad on valgustatud ja sobivad suusatamiseks ka pimedal ajal. Juurdepääs radadele on vaba ja tasuta.

Niikaua kui ilm lubab, jälgib linnaosavalitsus radade seisukorda ja vajadusel hooldab neid. Infot suusaradade seisukorra kohta leiate Lasnamäe linnaosavalitsuse Facebooki lehelt.

Linnaosavalitsus palub kõigil pargikülalistel ja koeraomanikel hoida suusarajad korras, mitte kasutada neid jalutamiseks ja arvestada suusatajatega.

Kommentaarid: