Jagage oma ideid: Lasnamäe Linnaosa Valitsus soovib jäädvustada silmapaistvate kultuuritegelaste mälestust

0

Linnaosavalitsus kavatseb tähistada piirkonnas elanuid inimesi, kes on mänginud olulist rolli Eesti ajaloos ja kultuuris. Selleks paigaldatakse hoonete fassaadidele mälestustahvlid, linnaosa elanikud saavad  jagada ideid, kelle mälestust tuleks jäädvustada.

„Piirkonna ajalugu on, nagu te teate, ka selle elanike ajalugu. Suvel algatatud Lasnamäe Muuseumi projekt avab meile mitte ainult pealinna suurima linnaosa ajalugu, mis on peidetud mitmekorruseliste paneelmajade ja massiivsete uusehitiste taha, vaid tutvustab ka silmapaistvaid inimesi, kes kunagi Lasnamäel elasid ja töötasid,” ütles Lasnamäe vanem Vladimir Svet. “Piirkonna elanike abiga on meil õnnestunud juba kokku korjata kümmekond väärika ja kuulsa inimese nime, kelle elu oli kuidagi seotud Lasnamäega. Loodame linlaste abile, et meenutada ja jäädvustada siin elanud ja kogu riigi ajalukku väärika jälje jätnud isikute nimesid ja mälestusi“.

Detsembris avati Lasnamäel kahe hoone fassaadil piirkonna esimesed mälestustahvlid. Eesti koorijuhile ja heliloojale, kutselise meeskoori RAM (praegune Eesti Rahvusmeeskoor) asutajale Gustav Ernesaksale pühendatud mälestustahvel paigaldati Sikupilli asumisse, kus tema perekond elas aastatel 1912–1915. Vene Õigeusu kiriku piiskopi, Tallinna ja kogu Eesti metropoliidi, Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu kiriku eestseisja metropoliit Korneliuse (kodanikunimega Vjatšeslav Vassiljevitš Jakobs) mälestuseks paigaldati tahvel Vikerlase tn 20 majale, kus ta üle kahekümne aasta elas. Mälestustahvlid paigaldatakse osana Lasnamäe muuseumi projektist, mille eesmärk on populariseerida linnaosa ajalugu nii selle elanike kui ka kõigi teiste tallinlaste seas.

Linnaosavalitsus ootab elanikelt ettepanekuid, kelle mälestust peaks veel mälestustahvlitel jäädvustama. Oma ideed saab saata linnaosavalitsuse e-postile lasnamae@tallinnlv.ee ning linnaosavalitsuse sotsiaalvõrgustikku Facebookis. Spetsiaalselt loodud komisjon arvestab laekunud ettepanekutega ja kõige edukamad kehastuvad lähitulevikus mälestustahvlitel linnaosa hoonete fassaadidel.

Kommentaarid: