Lasnamäel avatakse mälestustahvel Gustav Ernesaksa mälestuseks

0

Laupäeval, 12. detsembril kell 13.00 avatakse Sikupilli asumis mälestustahvel eesti dirigendile ja heliloojale Gustav Ernesaksale.

 

“  Lisaks komponeerimisele ja koorijuhtimisele oli Gustav Ernesaksal oluline roll laulupidude eestvedajana  20. sajandil. Ta on legendaarne tegelane Eesti muusika- ja kultuuriloos ning üks tema lauludest on mitteametlik rahvushümn,” ütles Lasnamäe vanem Vladimir Svet. “Lasnamäe linnaosa valitsus soovib säilitada suure dirigendi mälestust, paigaldades mälestustahvli kohale, kus Gustav Ernesaks veetis osa oma lapsepõlvest,” lisas Vladimir Svet.

 

Eesti koorijuhile, heliloojale ja pedagoogile Gustav Ernesaksale pühendatud mälestustahvel paigaldatakse Sikupilli asumissse, kuhu tema perekond 1910ndate alguses Perila külast kolis. Tahvli pidulik avamine, mis langeb kokku helilooja sünniaastapäevaga, toimub 12. detsembril kell 13.00 aadressil Lasnamäe 2. Tseremoonial peetakse mälestuskõnesid ning esinevad segakoori K.O.O.R. ja Rahvusooper Estonia Poistekoori lauljad Raul Talmari juhatusel. Üritus on avalik ja toimub  järgides  kõiki koronaviiruse epideemiaga seotud ettevaatusabinõusid.

 

Gustav Ernesaks on teine suurkuju, kelle nimi jäädvustatakse Lasnamäel asuva hoone fassaadil asuva mälestustahvliga. Esimene mälestustahvel avati möödunud laupäeval Vikerlase 20 majal metropoliit Korneliuse mälestuseks.

 

Mälestustahvel paigaldatakse Lasnamäe Muuseumi projekti raames. Projekti eesmärk on populariseerida Lasnamäe linnaosa ajalugu nii selle elanike kui ka kõigi tallinlaste seas. Linnaosavalitsus ootab ettepanekuid, kellele pühendatud mälestustahvlid võiksid meie linnaosa hoonete seintele lähitulevikus ilmuda. Oma ideed palume saata linnaosavalitsuse e-mailile – lasnamae@tallinnlv.ee, märksõnaga “mälestustahvlid”. Selleks loodud komisjon vaatab saabuvad ettepanekud läbi. Parimad ettepanekud kehastuvad  piirkonna järgmistes mälestustahvlites.

Kommentaarid: