Jõulukuu Lasnamäel algab advendiküünla süütamisega

0

Pühapäeval, 29. novembril toimub Lasnamäel esimese advendi puhul hubane vabaõhukontsert ning traditsiooniline advendiküünla süütamine.

“Epidemioloogilise olukorra tõttu on jõulu- ja uusaasta pühade ootus sel aastal veidi teistsugune. Lisaks tavapärasele jõuluturule Raekoja platsil saabub püha ka Lasnamäe tänavatele. Juba talvine valgustus peamistel tänavatel on piirkonna muutnud aina heledamaks. Varsti ilmuvad mõnele jalakäijate aladele omapärased dekoratiivsed elemendid ja erksad kujundid. Samuti on linnaosa peamistele platsidele juba paigaldanud jõulupuud, mis peagi kaunistatakse tuledega,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. “Oleme ette valmistanud huvitava Lasnamäe jõuluprogrammi, mida tasapisi ka oma elanikele tutvustame. Selle programmi esimene üritus toimub juba sel pühapäeval, kuhu kutsume kõiki lasnamäelasi,” lisas Svet.

Üritus algab kell 12 Kultuurikeskuse Lindakivi tagumisel platsil. Veidi advendiaja mõttest räägib EELK Püha Vaimu koguduse õpetaja Eha Kraft. Jõuluootuse meeleolu loovad käsikellade ansambel CAMPANELLI Inna Lai dirigeerimisel. Muusikud helistavad kelladest klassikalisi ja populaarseid jõulumuusika palasid.

Esimese advendi kontserdile järgneb advendiküünla süütamine ehtsa jõulukuuse juures, mis juba eelmisest nädalast kaunistab kultuurikeskuse tagust platsi. Advendiküünla süütavad EELK Püha Vaimu koguduse õpetaja Eha Kraft ja linnaosavanem Vladimir Svet. Peale seda saavad kõik soovijad  maitsta lõkkel kuumaks aetud glögi ja piparkookidega teha suu magusaks.

Ürituse korraldab Lasnamäe Linnaosa Valitsus koostöös EELK Lasnamäe Püha Markuse kogudusega ja on kõigile huvilistele tasuta.

Kommentaarid: