Lasnamäe Linnaosa Valitsus jätkab korteriühistute kokku riisutud puulehtede äravedu

0

Linnaosavalitsus teavitab korteriühistuid ja kinnistuomanikke puulehtede äraveo ja utiliseerimise võimalustest.

«Korteriühistutel ja kinnistuomanikel on olemas erinevad võimalused, kuidas viia ära kokkuriisutud puulehed. Kui riisumisala paikneb linnamaal, siis siit kokkuriisutud ja kottidesse pakendatud puulehed viiakse tasuta ära peale linnaosavalitsuse spetsialistide teavitamist. Samuti võib korteriühistu sobiliku transpordi olemasolul toimetada need tasuta jäätmejaama omal jõul või hoopis tellida teenust mõnelt jäätmeveo ettevõttelt või Tallinna Jäätmekeskuselt. Kuid see saab olema juba tasuline teenus“, ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Linnaosavalitsuse tellimusel teostab lehekottide äravedu Kalrem OÜ. Lehekottide orienteeruvast asukohast ja arvust saavad korteriühistud teavitada linnaosa haljastusspetsialiste telefonil 645 7703 või e-posti aadressil eliisa.moistlik@tallinnlv.ee. Linnaosavalitsus tuletab meelde, et kokkuriisutud puulehed tuleb pakendada kuni 120 l mahuga prügikottidesse ja paigaldada korteriühistu ja teemaa-ala piirile nähtavasse ja ligipääsetavasse kohta.

Omal jõul saab biolagunevad haljastus- ja aiandusjäätmed viia jäätmejaama, kus on võimalik tasuta ära anda kuni kuus 100-liitrist lehekotti inimese kohta päevas. Tallinnas asuvad jäätmejaamad neljas asukohas: Paljassaare põik 4, Rahumäe tee 5a, Raba 40 ja Pärnamäe tee 36. Lähemalt saab jäätmejaamadest lugeda veebilehel https://www.tallinn.ee/est/keskkond/Jaatmejaamad-Tallinnas.

Linnaosavalitsus tuletab meelde, et erakinnistult puulehtede kokkuriisumise ja äraviimise eest vastutab kinnistu omanik ning prügikottidesse pakendatud puulehtede jätmine linnamaale on keelatud.

Kommentaarid: