Pallasti tänavale tekkis uus müraal

0

Lasnamäe linnaosas, Pallasti tn 34b hoone otsafassaadil, valmis supergraafiline seinamaaling „Liivakell“, kus  kella seest kukuvad kuldmündid.

„Kaasaegsed kunstnikud loovad elamute fassaadidele tõelisi meistriteoseid. Inimesed soovivad lisada hallidele magalapiirkondadele värve, seepärast on tänavakunst ja supergraafika üha enam tungimas Lasnamäe kultuuri- ja linnaruumi,“ ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Hiigeltaiese „Liivakell“ kavandi autoriks ja ühtlasi ka töö teostajaks on Tallinna supergraafika konkursi võitja Andreas Luigas Finostilo OÜ-st. Viiekorruselise kortermaja fassaadi kujundamiseks kunstiteoseks kulus 4 nädalat. Seinapildi maksumus koos vahendite ja töötasudega on ligikaudu 18 000 eurot.

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel luuakse juba viiendat aastat pealinna korterelamute fassaadidele supergraafilisi seinapilte. Esimene seinamaaling “Tuvikarjane” valmis Kivila tn 3 kortermaja otsafassaadile 2016. aastal, aasta pärast kujundati Kivila tn 46 küljeseinale hiigelpilt “Sport” ja tänavu valmis teos „Liivakell“, mis kaunistab nüüd Pallasti tn 34b hoone fassaadi.

Supergraafika loomise eesmärk on linna kaunistamine ja Eesti professionaalse kunsti toomine linnapilti.

Kommentaarid: