Lasnamäe Linnaosa Valitsus kutsub korteriühistuid arutama muudatusi jäätmekäitluses

0

22. ja 23. septembril korraldab Lasnamäe linnaosavalitsus infopäevad linnaosa korteriühistutele ja kinnisvaraomanikele. Infopäevade fookuses on jäätmekogumisoperaatori vahetumine ning korraldatud olmejäätmete kogumis- ja transpordisüsteemi eelised.

„Korraldatud jäätmevedu on juba mitu aastat toiminud enamikus Lasnamäe piirkondades ja laieneb nüüd ka Ülemiste, Kurepõllu, Pae, Sikupilli ja Uuslinna asumitele. Alates 1. novembrist teostab kogu piirkonnas jäätmetevedu ettevõte Eesti Keskkonnateenused AS, kes võitis linna korraldatud hanke. Loodame, et need muudatused ajendavad inimesi rohkem jäätmeid sorteerima: bioloogiliste jäätmete ringlussevõtt muutub kaks korda odavamaks kui olmejäätmete ringlussevõtt ning paber ja papp viiakse ära tasuta, ”ütles Lasnamäe vanem Vladimir Svet.

Teisipäeval, 22. septembril kell 17.30 toimub Lasnamäe linnaosavalitsuse majas aadressil Pallasti tn 54 ühistute ja kinnisvaraomanike infotund eesti keeles, kus arutatakse korraldatud jäätmeveo teemat, samuti räägitakse ka piirkonna uudistes ja investeeringutest. Infotund vene keeles toimub kolmapäeval, 23. septembril kell 17:30 kultuurikeskuses Lindakivi aadressil J. Koorti 22. Infopäevadel esinevad Tallinna ettevõtlusosakonna esindajad Annemari Kask / Aleksander Taraškin, uut jäätmekäitlusettevõtet Eesti Keskkonnateenused AS esindab Larissa Baškir.

Alates 1. novembrist 2020 vahetub Lasnamäel jäätmete kogumise operaator. Kehtivad jäätmekogumislepingud Tallinna Jäätmekeskusega lõpevad 31. oktoobril 2020. Kõigi olmejäätmete äraveoks tuleb oktoobri jooksul sõlmida uus leping Eesti Keskkonnateenused AS-ga.

Alates 1. oktoobrist saab iseteeninduskeskkonnas sõlmida uue lepingu. Samas on võimalik tutvuda ka hinnakirjaga. Lepingu saab sõlmida ka Lasnamäe linnaosavalitsuses (Pallasti tn 54) esmaspäeviti 5., 12., 19. ja 26. oktoobril kell 14–17 või Eesti Keskkonnateenused AS kontoris aadressil Artelli tn, 15.

Kõigile, kelle andmed on registris, saadetakse oktoobris eeltäidetud lepingud kontaktandmetes märgitud aadressile.

Kommentaarid: