Maailmakoristuspäev hõlmab kogu Lasnamäed

0

Maailmakoristuspäeval, 19. septembril, astuvad ökoaktivistid ja vabatahtlikud Lasnamäe tänavatele, et koristada linnaosa avalikelt aladelt väikeprügi ja suitsukonid. Kampaanias saavad osaleda kõik, kes soovivad muuta Lasnamäed puhtamaks ja turvalisemaks.

„Eeloleval laupäeval ja järgmistel päevadel toimub Lasnamäe territooriumil mitu kampaaniat, mille eesmärk on vabastada piirkonna territoorium väikeprügist, mis ühel või teisel viisil koguneb looduses ja linnakeskkonnas. Üheks alaks, mida on plaanis korrastada, on Pae park koos  veekogu ja selle kallastega. Aktsiooni eesmärk on nii territooriumi koristamine kui ka ühtlasi keskkonnateadlikkuse kujundamine, ”ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Laupäeval, 19. septembril kell 11 toimub Pae pargi silla lähedal linnaosavalitsuse hoone (Pallasti 54) juures talgutest osavõtjate kogunemine ja registreerimine. Liikudes mööda nõlva jalgsi ja 10 kanuuga vees on vabatahtlike ülesandeks kohaliku veehoidla ja selle ümbruse mõne tunni jooksul prügist puhastamine. Töövahendite, kaitsevahendite ja juhendite väljaandmine toimub kohapeal. Lisateavet ülemaailmse koristuspäeva kohta Lasnamäel leiate siit.

Samal päeval saab osaleda ka kampaania “Meri algab siit” maratonil. Maal kõige arvukama prügi – suitsukonide – kogumise kampaania raames puhastatakse neist Mustakivi asumi territoorium. Osalejad kogunevad kell 11.00 Uuskasutus Keskuse sissepääsu juures (Mahtra 5a). Koos Lasnamäe meeskonnaga koristavad suitsukonisid tänavalt ka Põhja-Tallinna vabatahtlikud oma piirkonnas. Võistluse lõpus teevad talgute korraldajad kokkuvõtte ja selgitavad, kellel võistkondadest õnnestus koguda kõige rohkem suitsukonisid. Lisateavet maratoni kohta leiate siit.

Sel aastal osaleb ökokampaanias viis Lasnamäe lasteaeda ja kaks kooli. Ajavahemikul 16.-23. septembrini teevad laste- ja haridusasutused koristustöid asuvatel läheduses haljasaladel ja avalikes kohtades.

Lasnamäe osaleb Maailmakoristuspäeval kolmandat korda.

Kommentaarid: