Lasnamäe päevad täna: supergraafika loomine, ekskursioonid, kontsert ja vabaõhukino õhtu

0

Täna, 27. augustil kutsuvad Lasnamäe päevad osalema tänavakunstiobjekti loomisel Kalevipoja tänaval, tutvuma Laagna ja Paevälja asumite ajalooga, nautima trio Romance kontserti ja vaatama filmi vabaõhukinos.

Kell kell 17 – 20
saavad kõik huvilised  osaleda supergraafika loomises. Ilmetust alajaamast asukohaga Kalevipoja 8, (asub Kultuurikeskus Lindakivi huviringide maja lähedal), saab 10-meetrine lõuend, millele professionaalsed kunstnikud koos abilistega loovad ereda supergraafika. Tööd jätkuvad  homme.

Kell  18.00 kohtume Saarepiiga sillal Laagna poe juures, et teha tiir ümber Laagna asumi. Ekskursioon toimub vene keeles, retkejuht on Eduard Kohlhov. Tutvume linnaosa 70– 80ndate planeeringuga ja arhitektuuriliste lahendustega; räägime Laagna tee ehitusest; saame teada, miks said linnaosa sillad just need nimed, meenutame, milliseid filme näidati kinos Lindakivi ning kus, saates ajateenijaid teenistusse, nutsid tüdrukud“ silmad peast“.

Kell 18.30 kohtume Vana-Narva mnt ja Paevälja pst ristmikul, et minna retkele Paevälja ja Katleri asumisse. Ekskursioon toimub eesti keeles, retkejuht on Robert Treufeldt. Jalgsimatkal külastavad osalejad Tondiraba meteoriidimõjude ala, tutvuvad Katleri mõisa ajalooga ja saavad teada Paevälja lennuvälja saatusest ja Mäe tänava ajaloolistest hoonetest. Soovitame riietuda vastavalt ilmastikuoludele ja valida jalutamiseks sobivad jalatsid.

Kell 19.00 Mahtra tänava majade 9, 10, 16 ja 24 vahel asuvas hubases sisehoovis kõlavad lüürilised laulud ja vene romansid Trio Romance esituses. Ansambli repertuaaris on vene džäss, 30–50-aastate tantsulood ning vanad ja kaasaegsed vene romansid  trio originaalseadetes.

Soovitame riietuda soojalt ja võtta kaasa vihmavari.

Kell 20.30 toimub LasnaKino filmiõhtute sarja esimene filmiõhtu vabas õhus. Ülemiste Citys, aadressil Sepapaja 12, seinamaalingu lähedal näidatakse režissöör Raina Rannu kodumaist filmi “Ükssarvik”.

Lisateavet Lasnamäe päevade ürituste kohta saab linnaosavalitsuse kodulehelt või Facebooki lehelt. Lasnamäe päevade üritused on kõigile tasuta.

Kommentaarid: