Lasnamäe bussipeatused jutustavad linnaosa ajaloost

0

Lasnamäe Päevade raames paigutati linnaosa 11 bussipeatuse ootekodadesse stendid, mis tutvustavad Lasnamäe linnaosa ajalugu.

Linnaosa Päevade Lasnamäe Muuseumi projekt jätkub stendide paigutamisega bussipeatustesse, millel on teave Lasnamäe ajalooliste paikade kohta.

„Tajudes linnaosa üksnes nõukogude aja ehitusobjektina, unustavad paljud inimesed, et paljudel kohtadel on rikkalik ajalugu. Teie kodu lähedal võib olla näiteks piirikivi, mis kunagi tähistas meie linna piiri, kunagise kooli varemed või sõjaväelennuvälja säilinud hooned. Selleks, et lasnamäelased oma kodukoha ajalugu paremini tundma  õpiksid, oleme üheteistkümnesse  bussipeatusesse paigaldanud infostendid. Lisaks lühikesele ajaloolisele teabele on stendil ka arhiivifotod, mis aitavad ette kujutada, kuidas see või teine ​​ajalooline objekt minevikus välja nägi, ”ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Ligi tosin Lasnamäe bussipeatust on muutunud ajaloolisteks infotahvliteks, mis kõnelevad piirkonna ajaloost. Nüüd saavad Majaka, Kelluka, Liikuri, Lasnamäe, Mustakivi, Paesilla, Kiive, Kotka, Seli, Ülemiste jaama ja Virbi peatustes ühistransporti ootavad inimesed teada palju huvitavat ümbruskonna kohta.

Ajaloolised stendid kaunistavad peatusi kuni septembri keskpaigani.

Lasnamäe muuseumi projekt on loodud selleks, et äratada huvi Lasnamäe ajaloo vastu, muuta see käegakatsutavaks ja kättesaadavaks. Projekti raames viib linnaosavalitsus läbi ekskursioone ja korraldab ajutisi näitusi, märgib erinevaid linnaosas asuvaid ajaloo- ja kultuuriobjekte, loob virtuaalseid ja interaktiivseid võimalusi kohaliku ajalooga tutvumiseks, selgitab kohalikku toponüümiat, samuti tutvustab ajaloole ja kultuurile olulisi isikuid, kes elasid Lasnamäel.

Kommentaarid: