Cinamon kinos T1 kaubanduskeskuses toimub tasuta TED2020 kõnede linastus

0
Foto: Bret Hartman / TED

7. augustil kell 18.30 T1 keskuse Cinamon kinos toimub tasuta linastus, kus saab vaadata valitud TED2020 ülemaailmse konverentsi kõnesid. Kõik soovijad saavad vaadata loenguid suurel ekraanil esimeste seas – kõned ei ole hetkel veel avalikult vaatamiseks saadaval. Ürituse korraldajaks on TEDxLasnamäe meeskond.  

TED on iga-aastane konverents loodud selleks, et jagada ideid ja kogemusi ning soodustada suhtlust osalejate vahel. Formaat sai kiiresti populaarseks kogu maailmas ja iga aasta korraldatakse sadu konverentsi TEDx litsentsi all.

Peamine TED konverents toimub iga-aastaselt Kanadas ja alati pälvib kõige rohkem tähelepanu ning pakub kõige tuntumaid esinejaid. Sel aastal toimus konverents veebi vahendusel ja kõnesid said näha vaid need, kes ostsid pileti. TEDxLasnamäe korraldajad aga otsustasid näidata tallinnlastele valitud kõned suurel ekraanil.

«Me korraldame TED kõnede linastust, kuna arvame, et füüsilised üritused on väga tähtsad. TED konverentsid pakuvad mitte ainult innustavaid kõnesid, vaid ka suurepärast seltskonda ning uusi tutvusi. Järgmisel nädalal tekib teil võimalus kuulata huvitavaid esinejaid, kohtuda uute inimestega ja arutada ideid, mis on olulised kohaliku kogukonna jaoks», – lausus üks peakorraldajatest Ilja Šnitko.

Linastus toimub 7. augustil T1 kaubanduskeskuses asuvas Cinamon kinos. Sissepääs on kõigile tasuta, eelregistreerimine pole vajalik. Kohtade arv on piiratud. Üritus kestab 4 tundi kl 18.30-22.30, kõik kõned on inglise keeles ilma subtiitrideta. Korraldajad ei avalda, milliseid kõnesid näidatakse ekraanil. Oodata on meditsiini, psühholoogia ja teiste teadusalade teemasid.

«Me ei teata ette, millised loengud on programmis. Siiski võite olla kindlad, et tuleb huvitav õhtu, sest TED konverentsidel on alati kõige erakordsemad ideed ja teaduse viimased uudised»lisas Ilja Šnitko.

TEDxLasnamäe on Eesti suurim venekeelne konverents. Üritus toimub iga-aastaselt juba 7 aasta jooksul. Varem TEDxLasnamäe konverentsil osalesid nii eestimaised kui ka rahvusvahelised esinejad. Nende seas näiteks Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov ja Meduza peatoimetaja Galina Timchenko.

Kommentaarid: