Lasnamäe Pae promenaadil alustab valvet turvafirma

0

Alates 16. juulist tagab Lasnamäe Pae asumi keskuses korda turvafirma. Linnaosavalitsus sõlmis lepingu hanke võitnud turvafirmaga Patriot Security OÜ, kes kindlustab mehitatud valve oktoobrikuuni.

Pae turu piirkonnas on korduvalt esinenud probleeme avaliku korraga ja kohalikud elanikud kurdavad purjutajate huligaansuste pärast. „Soojemad ilmad toovad tänavale enam neid, kes tarbivad liialt alkoholi. Linnaosal on hea koostöö politsei ja munitsipaalpolitseiga, kuid lisaks on turvalisuse kindlamaks tagamiseks vaja ka mehitatud valvet,“ ütles Svet. Linnaosavanem lisas, et politseistatistika kohaselt on tegu Lasnamäe ühe probleemsema kohaga, kus tegutseb kolm pika lahtiolekuajaga baari ja kolm alkoholipoodi.

„Turvaleping on üks mitmest sammust turvalise ja kvaliteetse linnaruumi tagamisel,“ ütles Svet. Turvaettevõtte Patriot Security OÜ alustab tööd 16. juulist ning leping kestab 15. oktoobrini. Pärast lepingu lõppemist hinnatakse olukorda ja vajadusel kaalutakse mehitatud valve jätkamist.

Renoveeritud Pae promenaad avati 2019. aasta septembris. Pae promenaadile rajati kaasaaegne ja säästlik valgustus, uus tänavakate, puhkealad, pingid ja kahetasandiline haljastus puude ja põõsastega. Promenaadil asub mänguväljak ning võimlemis- ja sportimiskompleks. Promenaadi algusesse ja lõppu on paigaldatud betoonsilindrid, mis  tõkestavad sõidukite pääsu promenaadile.

Kommentaarid: