Peterburi tee algus saab uue tänavavalgustuse

0

Majaka ja Kantsi tänava vahelisel Peterburi tee lõigul algavad tänavavalgustuse rekonstrueerimistööd.

„Tööd algavad Lasnamäe spordikompleksi ees Majaka tänava ja Peterburi tee ristmikul ja lõppevad Jüriöö pargi lähistel. Rekonstrueerimisega saab kilomeetripikkune magistraaltee lõik erksama ning energiasäästlikuma tänavavalgustuse, mis aitab muuta liiklust pimedal ajal ohutumaks,“ ütles linnaosa vanem Vladimir Svet.

Ehitustööde käigus viiakse tänavavalgustuse õhuliinid maa alla, vahetatakse välja ligi 80 tänavavalgustusmasti ning asendatakse olemasolevad valgustid säästlikemate LED-valgustite vastu, mille minimaalne eluiga on 25 aastat.

Ohutumaks muutuvad remonditava teelõigu ülekäigurajad — liiklejatele turvalisuse ja liiklusohutuse tõstmiseks paigaldatakse neile erivalgustus.

Tööde käigus liikluskorraldus aeg-ajalt muutub, mistõttu liiklejatelt palutakse jälgida ajutist liikluskorraldust ja paigaldatud liikluskorraldusvahendeid. Ehitustööde lepinguline tähtaeg on november 2020.

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti poolt tellitud ehitustöid teostab AS Elektritsentrum, tööde lepinguline maksumus on umbes 950 000 eurot.

Kommentaarid: