Lasnamäe malevlased alustasid töösuve

0

Sel nädalal alustas tööd Lasnamäe linnaosa õpilastest koosnev malevarühm, kus sellel aastal on kokku 15 noort vanuses 13-15 aastat.

„Suvi on suurepärane aeg noortele esmase töökogemuse omandamiseks ja taskuraha teenimiseks. Kuigi malev ei ole ainult töökoht. Õpilasmaleva eesmärgiks on pakkuda noortele suvevaheajal huvitavat ühist ajaviidet, isiklikku eduelamust ning võimalus leida uusi sõpru,“ ütles linnaosa vanem Vladimir Svet.

Osalemine malevarühmas on paljudele esimene töökogemus, kus nad arendavad oma sotsiaalseid oskusi, meeskonnatööd, loomingulist tegevust ning teevad mõõdukalt füüsilist tööd.

Malevlasi ootavad ees mitmesugused heakorratööd Lasnamäe rohealadel. Noorte põhitegevuseks on riisumine, rohimine, parkide ja järveäärsete alade koristamine.

Lasnamäe rühmas on tööpäeva pikkus 4 tundi, sellele järgneb üldjuhul rühma ühistegevus ning nädalavahetusel välilaager. Igal tööpäeval on malevlastele tagatud lõunasöök. Linnamalev kestab kuni 10. juulini.

Registreerimine malevarühmadesse toimub kevadel, õpilasmaleva suvi avatakse juunis-juulis. Iga aastaga huvi ja soov osaleda suvises malevatöös noorte seas ainsa kasvab.  

Kommentaarid: