Lasnamäel on ringi liikumas vale-sotsiaaltöötajad

0

Lasnamäe linnaosa valitsus hoiatab petiste eest, kes tutvustavad end sotsiaaltöötajatena ning lubavad eakatele tuua koju vajaliku toidu.

„Täna meie poole pöördus Sikupulli asumi eakas elanik, kelle juures käisid ent sotsiaaltöötajatena esitlenud inimesed ja pakkusid käia tema eest poes. Kuna pöörduja ei ole kunagi meie sotsiaalhoolekande osakonnaga suhelnud, keeldus ta ettepaneku vastuvõtmas. Rõhutame, et linnaosa sotsiaaltöötajad tulevad kliendi juurde vaid inimese palvel ja annavad sellest ette teada. Kutsume üles linnaosa elanike valvsusele seoses tekkinud olukorraga ning palume anda seda infot edasi oma eakatele sugulastele. Ilmselt proovivad kelmid ära võita eakate usaldus ja neilt raha välja petta või muul viisil koroonaviiruse kriisist kasu lõigata,“ kommenteeris Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Lasnamäe linnaosavalitsus on edastanud vahejuhtumiga seotud infot politseile. Ühtlasi avaldab linnaosavalitsus tunnustust pöördumise teinud Lasnamäe elanikule tähelepanelikkuse ja vastutustundliku käitumise eest

Ida-Harju politseijaoskonna juht Roger Kumm teatas, et Politseile teadaolevalt nähti kahte naist, kes käisid Sikupilli piirkonnas pensionäri ukse taga, ka Lasnamäel Pae tänava piirkonnas. Naised olid ligi 30-40 aastat vanad. Üks naine kandis seljas rohelist värvi jopet ning jalas teksapükse ja sportlikke jalatseid, teisel oli seljas sinine jope ning jalas teksad ja sportlikud jalatsid.

„Naised tutvustasid end sotsiaaltöötajatena, kuid ei näidanud oma töötõendid ega tutvustanud end nimepidi. Samuti tegi pensionäri ettevaatlikuks see, et naised käitusid pealetükkivalt ja pakkusid poest viina tuua,“ kirjeldas Kumm. Üks naine rääkis eesti keeles kerge aktsendiga, teine vaikis.

Politsei palub kõikidel, kelle poole on sarnaselt pöördutud ja end sotsiaaltöötajate või vabatahtlikena esitletud, sellest teada anda numbril 112 või kirjutades ppa@politsei.ee.

Paljud inimesed tahavad eriolukorras vabatahtlikuna panustada ja olla abiks oma kogukonnas. Eakatele, kes peavad liikumispiirangutest eriti hoolsalt kinni pidama, tahetakse olla abiks ravimite ja toidu koju toomisel. Selline tegevus on igati tänuväärne, kuid see tuleb eelnevalt kindlasti kohaliku omavalitusega kokku leppida ja leida parim viis abi osutamiseks, et vältida segaduse tekkimist.

Kahjuks kasutavad kelmid ära ka väga keerulisi olukordi, et inimestelt raha välja petta. Palun, rääkige oma eakate lähedastega või naabritega, kes elavad üksi ning hoiatage neid võimalike pettuste eest.

Kui keegi vajab abi, soovitame pöörduda oma elukohajärgsesse linnaosavalitusees või kohalikku omavalitsusse. Kui te ei tea, kuidas oma linnaosavalitsusega ühendust saada, siis Tallinnas võib helistada linna infotelefonil 14410.

Kommentaarid: