Tallinna noortekeskused töötavad virtuaalselt

0

Eriolukorra tõttu on kõik noortekeskused küll suletud, kuid Tallinna noorsootöötajad on noorte jaoks kättesaadavad ja viivad tegevusi läbi sotsiaalmeedia vahendusel.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on kõik Tallinna noortekeskused lahti virtuaalselt ning pakuvad eriolukorra ajal noortele mitmekülgseid ühistegevusi ja suhtlemisvõimalusi, millest noored saavad osa võtta interneti vahendusel kodust lahkumata. „Praeguses olukorras on äärmiselt oluline, et noored oleksid kodus ja pühenduksid koduõppele, kuid ära ei tohi unustada ka vaba aega ning noortekeskused pakuvad selleks võimalust läbi interneti,” lisas Belobrovtsev.

Noortekeskuste programmi viiakse ellu sotsiaalmeedia platvormidel nagu Facebook ja Instagram, mõne keskuse puhul ka VKontaktes. Sotsiaalmeedia vahendusel on võimalik suhelda noorsootöötajatega ning toimuvad kaasahaaravad väljakutsed ehk challengid, erinevad töötoad ja treeningud, jagatakse vaba aja veetmise soovitusi, mängitakse online mänge jne.

Lisaks tegelevad noortega mobiilsed noorsootöötajad, kelle ülesandeks on linnakeskkonnas olevate noortega saavutada kontakt ja tõsta nende teadlikkust praegusest olukorrast ning jagada infot võimalustest oma vaba aega sisustada.

Lasnamäe noortekeskus töötab tööpäeviti ajavahemikul 14.00–20.00. Täna, 23. märtsil, toimub kasuliku info päev ning homme jätkub töö küsimuste ja vastuste sessiooni vormis. Kolmapäeval õpivad kõik soovijad fototöötlust nutitelefonis ja toimub Instagramis otseülekanne noorsootöötajaga. Neljapäeval on oodata mängude päeva ja reedel korraldatakse traditsiooniline noortele mõeldud NoorPROFF.

Noortekeskus töötab nii eesti, kui ka vene keeles. Keskuse sotsiaalmeedia kanalites Instagramis ja Facebookis ilmub pidevalt huvitavat ja kasulikku teavet.

Noortekeskuste töö veebis annab võimaluse tutvuda ka teises linnaosades asuvate noortekeskuste tööga kodust väljumata.

“Võimalik on näiteks tutvuda Jaapani kultuuriga, õppida hip hop tantsu või saksa keelt ja teha animatsioone,” toob abilinnapea mõned näited planeeritud tegevustest. 

Täpsem info pakutavate võimaluste kohta on leitav Tallinna noorteinfo lehel https://www.tallinn.ee/noorteinfo/ 

Kommentaarid: