Politsei tänab ettevõtjaid hea koostöö ja vastutustundliku suhtumise eest

0

Politsei- ja Piirivalveamet (PPA) tänab ettevõtteid, mis peavad kinni kehtestatud reeglitest, peatasid sellest tulenevalt oma tegevuse ja piiravad öist alkoholimüüki. Politsei teeb koostööd kohalike omavalitsustega, et rikkumisi ja inimeste kogunemisi vähendada.

Alates valitsuse 18. märtsi otsusest piirata kellaajaliselt alkoholimüüki meelelahutusasutustes, on politsei pisteliselt kontrollinud piirangust kinnipidamist. PPA peadirektori asetäitja Priit Pärkna sõnul on enamik ettevõtjaid kehtestatud reeglitest teadlikud ja neid järgitakse. „Mõistan, et paljud ettevõtjad on keerulises olukorras, kuid seda enam tänan kõiki koostöö ja vastutustundliku suhtumise eest,“ sõnas Pärkna.

Enamik kontrollitud asutusi on suletud või lõpetavad alkoholimüügi vastavalt kell 22, kuid politseipatrullid on avastanud ka selliseid kohti, kus kahjuks alkoholimüügi piirangu vastu eksitakse. Samuti on avastatud kohti, kuhu kogunevad suuremad seltskonnad, kes alkoholi ise kaasa toovad.

„Politsei tegeleb nende rikkumistega individuaalselt, vestleme omanikega ning selgitame piirangutest kinni pidamise olulisust. Meie eesmärk on selgitada, et praeguses olukorras on oluline koosviibimisi vähendada ja suurtes gruppides kokku mitte tulla,“ rääkis Pärkna.

Tänase seisuga ei ole politsei ühelegi ettevõtjale rikkumise osas ettekirjutust teinud, kuid teavitab korduvastest rikkumistest ka kohalikku omavalitsust, kellel on samuti pädevus meelelahutusasutuste üle järelevalvet teostada. „Praeguses eriolukorras on koostöö kohalike omavalitsustega ääretult tähtis. Viiruse leviku takistamiseks on vajalik igaühe panus ning ainult üheskoos ühise eesmärgi nimel tegutsedes saame viirusest võitu,“ rääkis Pärkna.

Rohkem infot eriolukorrast saab Häirekeskuse infotelefonilt 1247 või politsei kodulehelthttps://www.politsei.ee/et/juhend/eriolukord.

Kommentaarid: