Tallinna ülemise tuletorni krundile kerkib ainulaadne elamurajoon

0

1Partner Advisory arendab Majaka asumis Tallinna ülemise tuletorni krundile kuus uut kortermaja ning renoveerib viis sõjaeelse Eesti Vabariigi aegset era- ja paarismaja pealinna üheks ainulaadsemaks elupiirkonnaks.

1Partner Advisory juhi Erkki Ääremaa sõnul arvestatakse arendamisel maalilise krundi ning selle keskele jääva ning tänaseni toimiva majakaga nii, et tulemus jääb harmooniline ja hubane, mitte täisehitatud plats.

“Igas Tuletorni Kodude nime kandvas uues elamus on vaid kuus korterit. Kinnistul asuvad kolm eestiaegset eramaja ning kaks paarismaja, mis renoveeritakse täpselt muinsuskaitse nõuete järgi,” ütles Ääremaa ja lisas, et viiendik kodusid on juba enne ehituse ning ametliku müügi algust omaniku leidnud.

Erkki Ääremaa sõnul rajatakse Tuletorni Kodude ümber küll aed, aga ajaloohuvilised saavad päevasel ajal torni oma käega katsuma tulla. Öösel on kvartal turvakaalutlustel võõrastele suletud.

Tallinna ülemise tuletorni 10 000 ruutmeetri suurusele krundile rajatakse ja renoveeritakse 3000 ruutmeetrit kodusid. Esimese korruse korterid saavad avarad õueterrassid, samuti on kõikidel korteritel oma rõdu.

Tuletorni Kodude arhitekt on Peeter Pere ja arendaja 1Partner Advisory. Tuletorni Kodude ehitus algab märtsis.

Tallinna ülemine tuletorn asub Pae tänaval, Majaka asumis ning rajati 1835. aastal algselt puitsõrestiktornina. Praeguseni toimiv kivist torn valmis 1896. aastal. 40 meetri kõrgune tuletorn on rajatud merepinnast 40 meetri kõrgusele. Tuletorn on tänaseni igapäevaselt töös.

2004. aastal Eestis asutatud 1Partner gruppi kuulub kolmes Balti riigis kinnisvara hindamise ja müügiga tegelev 1Partner Kinnisvara, kinnisvara arendamisele ja investeeringute nõustamisele suunatud 1Partner Advisory, ehitusfirma 1Partner Ehitus ning hoonete haldamisega tegelev 1Partner Haldus. 1Partner Kinnisvaragrupi 2018. aasta käive oli 7,3 miljonit eurot.

Kommentaarid: