Põhja prefekt ja Tallinna linnapea õnnitlesid Raekojas uusi Eesti kodanikke

0

2. märtsil andsid Põhja prefekt Kristian Jaani ja Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart üle Eesti Vabariigi kodaniku tunnistused ligi 40 Tallinna ja Harjumaa elanikele.

Üritus oli mõeldud kõige noorematele kodanikele ja peredele, kus Eesti Vabariigi kodanikuks said nii lapsevanem kui laps.

„Üha rohkem inimesi soovib saada Eesti kodanikuks ja näeb siin oma perekonna tulevikku,“ ütles Kristian Jaani. „1. märtsil tähistasime Eesti politsei 29. taasloomise aastapäeva. Loodan väga, et nii mõnigi täna kodanikutunnistuse saanud laps soovib saada politseinikuks ja Eesti kodanikuna on selleks nüüd kõik võimalused olemas.“

“Teie, head noored kodanikud, hakkate kujundama Eesti tulevikku. Igaühel meist on õigus aidata kaasa Eesti arengule, heaolule ja iseseisvusele. Loodan, et see õigus ja soov jääb alati teie südamesse ja kajastub ka teie tegudes,” ütles oma tervituskõnes Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Selle aasta kahe esimese kuuga esitati Politsei- ja Piirivalveametile 176 taotlust Eesti kodakondsuse saamiseks, neist 77 – Põhja prefektuuris ehk Tammsaare ja Pinna teenindustes.  

Mullu suurenes Eesti kodakondsuse taotlejate arv 2018. aastaga võrreldes rohkem kui viiendiku võrra. 2019. aastal esitati PPA-le kokku 909 kodakondsuse taotlust, sellest 436 Põhja prefektuuris. 2018. aastal registreeriti kokku 746 kodakondsuse taotlust, nendest 377 registreeriti Tallinnas ja Harjumaal. 

Kommentaarid: