Inimkehade näitus T1 keskuses

0

T1 Mall of Tallinnas on avatud Gunther von Hagensi unikaalse plastinatsiooni meetodil säilitatud inimkehade näitus inimkehadest Body Worlds.

Näituse peamine eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust oma kehast ja selle funktsioneerimisest. Samuti annab see täieliku ülevaate inimkeha arenguetappidest sh eri organite terve ja haigestunud staadiumi tõetruu võrdluse. Maailmas tohutut vastukaja tekitanud näitus on külastajaid pannud mõtlema oma keha toimimisest, tervislikest eluviisidest ning meie organismi samaaegsest unikaalsest haprusest ja tugevusest.

Dr Gunther von Hagensi 1977. aastal leiutatud ning pidevalt arenev kehade plastinatsiooni meetod võimaldab eksponeerida tõetruult inimkeha avatult sellest igast vaatenurgast, kõikvõimalikes poosides ja arenguetappides.

Body Worldsil saab muuhulgas näha jalgpalluri iga viimase kui muskli toimimist palli löömise hetkel või milline näeb seespoolt välja hokimängija keha kukkumisel.

Keerulise plastinatsiooni meetodiga peatatakse keha lagunemine viies sellest välja kõik vedelikud ja rasvad ning süstides sisse silikooni. Rändnäitusel eksponeeritud inimkehad on annetatud inimeste endi poolt. Kokku on 1993. aastal Saksamaal asutatud plastinatsiooni instituudi juures registreeritud 19 tuhat kehadoonorit.

Kommentaarid: