Koroonaviirus tõi Lasnamäe tehasele üüratult tellimusi

0

Eestis soojustundlikke infrapunakaameraid tootev USA firma FLIR Systemsi tellimuste arv on koroonaviiruse tõttu kolmekordistunud, kirjutab Äripäev.

Sestap on nii Tallinnas kui ka Stockholmis asuvates FLIR Systems tehastes tootmine keskendunud ainult infrapunakaamerate valmistamisele. “Töötame selle jubeda haiguse leviku piiramiseks väsimatult. Mõlema tehase kõigi tootmisliinidel valmistatakse soojustundlikke kaameraid,” selgitas FLIR Systemsi instrumentide divisjoni juht Rickard Lindvall. FLIR Systemsi Tallinna tehas asub Lasnamäel, Tondirabas.

Terviseameti andmetel on koronaviiruse sümptomid sarnased gripile: palavik 38°C, köha, hingamisraskused. Erilist tähelepanu tuleb neile sümptomitele pöörata siis, kui  eelnevalt (14 päeva jooksul) on haigestunu reisinud Hiinas või olnud vahetus kokkupuutes eelnevalt kinnitatud haigusjuhuga.

Eestis ei ole veel kinnitatud ühtegi uue koroonaviiruse juhtu. Terviseameti labor Tallinnas on valmis saabuvaid proove kinnitama. Üldiselt on risk Hiinas reisil olles nakatuda keskmine kuni kõrge ja Aasias madal. Kuid reisimisel Hiinasse, Hubei provintsi ja eriti Wuhani piirkonda, tõuseb nakatumise risk kõrgeks. 

On võimalik, et ka Eestis tuvastatakse turismi ja rahvusvahelise reisimise tõttu üksikjuhte, kuid väga oluline on siinkohal võimalike juhtude kiire tuvastamine selleks, et rakendada tõhusaid kontrollmeetmeid, et haigus edasi ei leviks. Eesti haiglad on hästi varustatud koroonaviiruse nakkuse uurimiseks ja raviks isolatsiooni tingimustes.

FLIR Systems on New Yorgi Nasdaqi börsil noteeritud ettevõte, mis on maailma suurim termokaamerate projekteerimisele ja tootmisele spetsialiseerunud ettevõte, mis toodab jälgimis-, monitooringu- ja uurimisseadmeid nii sõjaliseks kui ka tsiviilotstarbeks. Eestis tegutseb FLIRi tootmisüksus alates 2007. aastast ja see on üks kontserni suurematest tehastest. Lasnamäel asuvas tehases valmivad tsiviilotstarbe termokaamerad, mida kasutatakse näiteks hoonete soojuskadude avastamisel, seadmete tehnohoolduses, tuletõrjes jms.

Kommentaarid: