Ülemistel on ees suured muutused

0

13. detsembril lõppenud Rail Balticu Ülemiste ühisterminali projekteerimise teise taotlusvooru tulemusel tunnistati edukaks Zaha Hadid Architectsi ja osaühingu Esplan ühistöö „Light Stream“ („Valgusvool“).

Ülemistele kerkib üks kahest Eesti alale kavandatavast Rail Balticu rahvusvahelisest peatusest. Teine rahvusvaheline peatus ehitatakse Pärnusse, lisaks tuleb Eesti liinile ka 11 kohalikku peatust.

Loodavast Ülemiste terminalist peaks saama ühisterminal, kus peatuvad nii rongid kui ka linnaliinide ühissõidukid. Rail Balticu Eesti koordinaatori Kristjan Kaunissaare sõnul ühendab terminali Suur-Sõjamäe tänavaga tunnel.

Terminalihoone valmib tõenäoliselt aastatel 2023–2024, ettevalmistustööd algavad aastal 2022. Viieteistkümne aasta pärast sõidab Tallinna ja Riia vahel kaheksa paari kiir- ja neli paari regionaalronge.

Kommentaarid: