Lasnamäele luuakse esimene „roheline“ sild

0

Lasnamäe päevade ajal saab Lindakivi sillast linnaosa esimene „roheline“ sild – sellele rajatakse haljastus, mille loovad linnaaednikud koos kohalike elanikega.

“Laagna tee sillad on ilmselt teada igale Tallinna elanikule. Otsustasime need kujundada tänavaruumiks ja näidata ühe silla näitel, kuidas  ilma suurte investeeringuteta saaks muuta silla atraktiivseks ja huvitavaks kohaks. Lindakivi sild valiti välja seepärast, et tegemist on olulise jalakäijate teega, mis ühendab kahte väga tihedalt asustatud asumit ning asub kultuurikeskuse Lindakivi ja Kotka poe vahel. Tulevikus võiks suurem osa Laagna tee sildadest „roheliseks“ muutuda, ”ütles Lasnamäe vanem Vladimir Svet.

Silla haljastuse osana luuakse selle mõlemale küljele pikk „säng“, millele istutatakse kanarbikud, metsviinamarjad ja krüsanteemid. Oluliseks elemendiks saavad kunstnik Liisi Ansipi lillevaasid. Lasnamäe kunstnik muutis kümme tavalist 200-liitrist tünni kunstiteosteks, kuhu istutatakse kümneid dekoratiivseid hooajalisi lilli ja taimi. Välimööbel valmib koos MTÜga LasnaIdee.

Laupäeval, 29. augustil kella 10–16 on igal Lasnamäe elanikul võimalus osaleda silla haljastustöödes. Aednike juhendamisel saavad täiskasvanud ja lapsed aidata taimi istutada, kuulata taimehoolduse nõuandeid ja luua taaskasutatavatest materjalidest uut linnaruumi välimööblit. Kõik tööks vajalikud tööriistad ja kindad jagatakse osalejatele kohapeal. Kui soovite  Lindakivi silla kujundamisel kaasa lüüs, palun andke endast teada e-posti aadressil lasnamae@tallinnlv.ee.

„Roheline“ sild avatakse samal õhtul kell 17.00 PX-bänd & Lavanda kontserdiga kultuurikeskuse Lindakivi platsil. Lindakivi „rohelise“ silla loob Lasnamäe Linnaosa Valitsus koostöös Hortese aianduskeskusega ning Tallinna botaanikaaia ja keskkonna- ja kommunaalameti osalusel. Rohelised installatsioonid jäävad sillale kuni esimeste külmadeni. Kui elanikud kiidavad projekti heaks, siis uuendatakse silla haljastust kevadel.

Kommentaarid: