Alates 7. septembrist algavad Tallinna Kunstihoone Lasnamäe paviljoni ehitustööd

0

Alates 7. septembrist algavad aadressil Koorti 24 Tallinna Kunstihoone Lasnamäe paviljoni ehitustööd, mis kestavad esialgsetel andmetel kuni 30. novembrini.

Sellega seoses toimuvad piirkonnas ajutised ja lühiajalised liikluskorralduse muudatused.

7. septembril algab aktiivne objekti ettevalmistus- piirdeaedade, valvesüsteemi, prügikonteinerite ja soojaku/WC paigaldus. Lindakivi platsil olevad pargipingid teisaldatakse kuni ehitustööde lõpuni.  Ehitustööde ajaks suletakse ka Koorti 24 parkla täies ulatuses.

Koorti tänaval võib kohati liiklus lühiajaliselt raskendatud olla, seega tuleb seal liiklejatel  kannatust varuda.

„Kunstihoone ajutine paviljon tuleb Lindakivi tagusele platsile, kus on olnud probleeme turvalisusega, kuna platsil kogunevad aegajalt erinevad kambad. Kunstihoone tulek teeb seda piirkonda oluliselt atraktiivsemaks tavainimese jaoks,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

„Kui paari aasta pärast hakkab Kunstihoone peamajas remont lõpule jõudma, saame elanikega otsustada, kas soovime tegevuse jätkumist ajutises paviljonis või kasutame edaspidi ala platsina edasi,“ lisas Lasnamäe linnaosa vanem.

Tema sõnul Kunstihoone ajutise paviljoni tulek Lasnamäele ei muuda ainult linnaruumi, vaid teeb ka kunsti Lasnamäe elanike jaoks oluliselt kättesaadavamaks.

Tallinna Lindakivi Kunstihoone paviljon saab olema elementidest koosnev tehases valmistatud maja, mis on koost lahti võetav ja uuesti kokku pandav.

Lindakivi Paviljonis hakatakse pakkuma haridusprogrammi “Vaatamise kool” koolidele nii eesti kui vene keeles, mis on kooskõlas kõikide klasside riikliku õppekavaga. Õpetajad saavad kunstiõpetuse ja ka muude ainete raames tulla Kunstihoonesse oma klassiga igas õppeastmes õppima, mitte lihtsalt ekskursioonile. Vastavad haridusprogrammid teevad õpetajate töö kergemaks, panustades kooliprogrammi huvitava sisuga, mis avardab õpilaste silmaringi.

„Tallinna Kunstihoone peamine roll on kaasaegse kunsti näituste produtseerimine, lisaks näitustele, haridusprogrammile ja tasuta giidituuridele näitustel leiab meie programmist sõltuvalt näituse temaatikast ka performance’id, kontserte, etendusi, vestlusringe, filmiseansse ja palju muud huvitavat. Lasnamäe paviljonis saab olema ka väike kunsti raamatu- ja meenete pood ning kohvikunurk, „ ütles Tallinna Kunstihoone projektijuht Sirli Oot.

Kunstihoone remont Vabaduse väljakul kestab praeguse info kohaselt 2024. aastani. Tallinna Kunstihoone näitusetegevus toimub Lasnamäe paviljonis kuni maja restaureerimistööde lõpuni. 

Kommentaarid: