Lasnamäel saab sõita Auve Tech isejuhtiva bussiga

0

18. aprillist kuni 29. aprillini on Lasnamäel võimalik sõita tasuta isejuhtiva bussiga. Isejuhtiv buss liigub tööpäevadel kell 9.00-12.00 iga 15 minuti järel mööda Saarepiiga puiesteed, peatusteks on Virbi  Maxima, Laagna  ja Punane Medicum.

Tegemist on projektiga, mille käigus uuritakse ettevõtte Auve Tech OÜ isejuhtiva bussi kasutamise võimalusi piirkonnas, kus kasutatakse palju ühistransporti ning taristu võimaldab klassikalise ühistranspordiliini pikendamist.

„Tallinna linna jaoks on isejuhtivad bussid heaks võimaluseks katsetada uut tehnoloogiat ühistranspordi võrgustikus, et leida lahendused ka nendeks puhkudeks, kus tavalist bussi ei ole võimalik või otstarbekas kasutada“ ütles Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

Bussi liikumisel pööratakse suurt tähelepanu ohutusele. Bussis on alati turvaisik, kes jälgib iga manöövri ohutust ning vajadusel sekkub. Isejuhtiv buss on varustatud ka erinevat tüüpi anduritega, mis jälgivad ümbruses olevaid objekte ning nende liikumist. Kui sõiduki ette satub mõni jalakäija või muu takistus, siis buss pidurdab automaatselt.

„Isejuhtivad bussid on heaks lisavõimaluseks, et Lasnamäel mugavamalt liigelda. Soovitan kõigil kasutada võimalust ja prooviperioodil isejuhtiva bussiga sõitmas käia. Sellised projektid aitavad meil liikuda edasi ja muuta linnakeskkonda paremaks, puhtamaks ning inim-ja loodussõbralikumaks.“ lisas Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Isejuhtiv buss liigub aeglasel kiirusel ning ei ohusta teisi liiklejaid. Buss sõidab eelnevalt kaardistatud rajal.

Bussis on kaheksa kohta, sõiduk on 1,5 m lai, 3,5 m pikk ning 2,4 m kõrge. Isejuhtiva bussi laadimiseks kasutatakse elektrit. 

Projekt on valminud koostöös Tallinna Transpordiametiga.

Kommentaarid: