Laupäeval avatakse Tondiraba pargis liuväli

0

Sel laupäeval, 11. detsembril avatakse Lasnamäel asuvas Tondiraba pargis vabaõhu uisupark koos uiskude laenutusega.

„Tallinna pargid pakuvad mitmekesiseid vaba aja veetmise võimalusi ning Tondiraba park pole siinkohal erandiks. Olen kindel, et uisupark kujuneb Tondiraba pargi peamiseks talviseks atraktsiooniks ja rõõmustab külastajaid Lasnamäelt ja mujalt,“ ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Svet.

Uisuplats asub Tondiraba pargi läänepoolses osas ning kohale võib tulla ka isiklike uiskudega (v.a. kiiruisutamise- ja matkauiskudega). Tondiraba pargi liuvälja haldab ettevõte HK Hall OÜ, kelle uisuväljakud tegutsevad lisaks Lasnamäele ka Kesklinnas, Mustamäel ja Nõmmel. 

„Uisupark avab oma uksed sel laupäeval alates kella 13-st ning avamise puhul pakutakse inimestele mitu üllatust. Sümboolselt avab uue uisupargi uisukooli Reval etteaste ja avamispäeva puhul on esimesel tunnil uisutamine kõigile tasuta,“ ütles Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Anu Aus

Jääväljak ise on 1200 m2 suur, millele lisandub teenindusala, uisupargis on ca 300 paari uiske ja külastajatele on avatud ka minipannkooke pakkuv tänavakohvik Kooker. Liuvälja külastus ja uiskude laenutus on tasuline. 

Lasnamäe Uisupark on avatud esmaspäevast pühapäevani kl 10-22 ning pilet kehtib 60 minutit. Nii nagu Kesklinnas, Mustamäel ja Nõmmel saavad oma koolitunde uisupargis läbi viia kõik Tallinna üldhariduskoolid või lasteaiad, kes pileti eest tasu maksma ei pea. Viimastel aastatel on seda võimalust kasutanud kümned tuhanded lapsed ja koolinoored. 

Uisupargi külastamiseks peab esitama COVID tõendi läbitud vaktsineerimiskuuri või haiguse läbipõdemise kohta. COVID tõend kehtib koos isikut tõendava dokumendiga. Tõendit ei pea esitama alla 18-aastased Uisupargi külastajad.

Ka tänavu tegutseb Lasnamäel Härma staadionil uisuväli ning selle avamiskuupäevast antakse eraldi teada. Lisaks liuväljadele plaanib Lasnamäe linnaosavalitsus avada ka avaliku suusaraja Tondiraba pargis. Uus suusarada on juba aetud Pae pargis.

Kommentaarid: