HKScan Estonia uues logistikakeskuses saab tööd 105 inimest

0

Augusti lõpus, mil avatakse Rae vallas Eesti suurima toiduettevõtte, Rakvere ja Talleggi tooteid valmistava HKScan Estonia uus logistikakeskus, hakkavad 35 endist Rakvere kompekteerimiskeskuse töötajat käima igapäevaselt tööl Jüri alevikus. HKScan Baltikumi logistikadirektori Tarmo Rei sõnul luuakse kõigi kolme Balti riigi klientide tsentraalseks teenindamiseks logistikakeskusesse kokku 105 töökohta.

„Uut logistikakeskust planeerides mõtlesime eelkõige sellele, et töökeskkond oleks meie töötajatele võimalikult hea ja ergonoomiline. Kaasaegsed puhkeruumid võimaldavad töökeskkonnast välja lülituda ning puhkehetkel reaalselt puhata,“ tõi Rei esile.

Komplekteerimisosakonna vahetusevanemana töötav Kristina Tabalova, kellel täitub tänavu sügisel HKScanis  16. tööaasta, on uut keskust juba külastanud. Tema sõnul on uues kõik sealsed töö- ja puhkeruumid eelmisega võrreldes nagu „öö ja päev“ – esmamulje on muljetavaldav.

Tabalova ei leia enda sõnul paremat tööandjat ja -kohta, kui selleks on HKScan. Isegi laokeskuse kolimine Rakverest Jürisse ning sellest tingitud 100-kilomeetrine vahemaa töö ja kodu vahel teda ei kohuta.

„On ka meil olnud töötajaid, kes on käinud ja proovinud mujal, aga tulevad ikkagi mingi aeg tagasi, sest siin on parem töögraafik, tööajad, palganumber ja kindlasti ka seltskond,“ nimetas Tabalova argumente, mis kaaluvad tema sõnul muud võimalused üle. Alates 2005. aastast, kui Tabalova alustas HKScanis tööd komplekteerijana, on laotööga alati kaasnenud kollektiivne „töö ja vile koos“ mentaliteet. Töökaaslasteks on mõistliku suhtumisega inimesed, kes muudavad tööl käimise nauditavaks: „Vahel ei saa arugi, et käid tööl, kuna seltskond on nii hea ja lahe. Meil saab pidevalt nalja.“

Jaanipäeva-aegse kuumalaine ajal oli tööle minna väga hea, sest toidu säilitamise eesmärgil on temperatuur logistikakeskuses pidevalt +2 kraadi. Madalat temperatuuri ei tasuks Tabalova sõnul uutel töötajatel karta, sest selga antakse väga soojad tööriided – töötunked ja -jalatsid, fliis ja jope – ning kui teha tööd ja ennast liigutada, siis pole absoluutselt külm, vaid hoopis karastav. Kollektiiviga ootab ta liituma kõiki, kellele meeldib liikuv töö, mis ei kujune rutiinseks.

Kogu Baltikumi teenindama hakkav logistikakeskus, mis on ühtlasi ka Eesti suurimaks toiduettevõtteks, ootab töökollektiiviga liituma komplekteerijaid ja laadurijuhte, kelle kasutusse antakse tuliuued masinad ja laotehnika viimane sõna. Uutele töötajatele võimaldatakse kohapealset väljaõpet ning konkurentsivõimelist ja motiveerivat töötasu – teed rohkem, teenid rohkem!

Kommentaarid: