Lasnamäe Pirukafestival toimub sel pühapäeval

0

1. augustil toimub Lasnamäel asuvas Pae pargis kohalike poolt armastatud Pirukafestival, kus maitsvaid küpsetisi pakub ligi 30 kauplejat. Lisaks saab festivalil nautida mitmekesist kultuuriprogrammi ning teha COVID-19 vastast vaktsiini.

„Lasnamäe Pirukafestival on saanud mõnusaks traditsiooniliseks kogupere ürituseks, kus saab tutvuda pagariäride ja kohalike inimeste küpsetistega ning nautida mitmekesiseid rahvuskööke. Teiste seas lööb kaasa eelmisel Pirukafestivalil publikuhääletuse võitnud Bar-Buffeé Nikolay, kuid usun, et teised pirukavalmistajad pakuvad talle tänavu väärikat konkurentsi,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Pirukate ja teiste küpsetiste kõrval ootavad festivali külastajaid elav muusika ja geomatk. Lisaks toimub lasteetendus ning kohapeal tegutseb animaator. Huvilised saavad uusi oskusi omandada kokanduse meistriklassis ning ka sel korral toimub publiku lemmiku – parima pagarmeistri hääletus.

„Koostöös Qvalitase Arstikeskusega pakume võimalust end COVID-19 vastu vaktsineerida. Eelnevalt registreerida pole selleks vaja. Usun, et praegusel ajal peame andma inimestele  rohkem võimalusi kodulähedaseks vaktsineerimiseks ning Lasnamäe Pirukafestival on selleks kindlasti sobiv koht,“ lisas Svet.

Lasnamäe Pirukafestivali korraldamisel on arvestatud ka Pae pargis pesitsevate lindudega. Lasnamäe Noortenõukogu liikmetest vabatahtlikud tuletavad Pirukafestivali külastajatele meelde, et lindude toitumine on keelatud.

Pirukafestival toimub 1. augustil ajavahemikul kell 11-16 Pae pargis. Tegemist on kogu perele mõeldud alkoholivaba üritusega.

Kommentaarid: